Στόχος βανδάλων έγινε σήμερα το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Άγνωστοι ξήλωσαν και κατέστρεψαν τις αναμνηστικές πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που το μνημείο γίνεται στόχος βανδαλισμού. Είχε προηγηθεί επίθεση τον Ιούλιο του 2018, όταν άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές κι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στις μαρμάρινες πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ

Τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας προκαλεί το νέο κρούσμα βανδαλισμού του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που σημειώθηκε στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η Πρυτανεία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΘ άγνωστοι βάνδαλοι ξήλωσαν σήμερα και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο, το οποίο υπήρχε μέχρι την Κατοχή στον χώρο του Πανεπιστημίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης