Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση που αφορά τη δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα από τη 15χρονη κόρη της και δύο 17χρονους φίλους της. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε τον Νοέμβριο του 2020 από συγγενικό της πρόσωπο δεμένη χειροπόδαρα και μαχαιρωμένη στο πρόσωπο και στον λαιμό. Οι δύο ανήλικοι που ήταν εξαρχής ύποπτοι εντοπίστηκαν λίγο αργότερα σε τυχαίο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. σε εγκαταλελειμμένο ΙΧ στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αμέσως μεταφέρθηκαν στην αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κίνητρο της δολοφονίας

Όπως όλα δείχνουν, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν τα χρήματα που είχε λάβει η 50χρονη λίγες ημέρες νωρίτερα από την πώληση του αυτοκινήτου, που ανήκε στον σύζυγό της, ο οποίος όμως είχε φύγει από τη ζωή πριν από έναν χρόνο. Δηλαδή «έβαλαν στο μάτι» το ποσό των 10.000 ευρώ που εισέπραξε η γυναίκα για να φύγουν στη Ρουμανία, απ’ όπου κατάγεται ο φίλος της 15χρονης.

Ο λόγος της φυγής φαίνεται πως ήταν οι καβγάδες και οι εντάσεις μεταξύ μητέρας και κόρης, καθώς η 15χρονη φερόταν να κατηγορεί τη μητέρα της πως την καταπίεζε και είχε ενστάσεις για τη σχέση της με τον 17χρονο και τον γενικότερο τρόπο ζωής της. Το γεγονός ότι η μητέρα της είπε πως θα την κλείσει σε αναμορφωτήριο φαίνεται πως πυροδότησε την κατάσταση μεταξύ των δύο γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο 17χρονος Ρουμάνος βρήκε έναν Έλληνα συνομήλικό του (πρόκειται για τον τρίτο κατηγορούμενο για τη δολοφονία) και το μοιραίο απόγευμα κατηγορούνται ότι έδεσαν την 50χρονη με υφασμάτινες ζώνες στο κρεβάτι.

Ο 17χρονος Ρουμάνος φέρεται να της έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο ενώ ο 17χρονος Έλληνας φέρεται να τη μαχαίρωσε 20 φορές. Κατά την ανάκριση, η 15χρονη είχε πει στην απολογία της: «Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακουγόταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακουγόταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο, ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης