Zougla Newsroom

Είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε σούπερ μάρκετ ναρκωτικών. Η περιοχή που «εξυπηρετούσαν» ήταν η Αγία Παρασκευή και ειδικότερα οι δύο πολυσύχναστες πλατείες. Δεν σταμάτησαν ούτε την περίοδο της καραντίνας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν. Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr, τα μέλη της σπείρας που συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής αντιμετώπιζαν προβλήματα με την τροφοδοσία και την τιμή στην οποία αγόραζαν το παράνομο εμπόρευμά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Να σου πω, πόσα έχεις δηλαδή;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Δεν έχω τίποτα εγώ, ρε φίλε.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Ε ρε π…στη, άσ΄το, μου το ΄χες πει από χθες και μου έλεγες δεν θα ΄χω, κανόνισε από αλλού, θα είχα κανονίσει από αλλού, αλλά μου ΄χες πει θα ψάξεις, ρε φίλε. Τώρα που να πάω εγώ στη διαόλου τη μάνα, εγώ που δουλεύω σε μία ώρα; Χάνουμε τα λεφτά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Πες του να περίμενε, ρε μ…κα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Κάθε φορά θέλουμε 150 γραμμάρια, παίρνουμε 100. Θέλουμε 200, παίρνουμε 30. Τι να πω, ρε φίλε;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Σώπα, ρε μ…κα, πότε έχει γίνει αυτό, ρε μ…κα; Τέλος πάντων, να σου πω κάτι.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ: Μου πρήζει τα αρ…δια αυτός, ρε φίλε, τώρα. Θέλει, ρε φίλε, κάναμε καλή συμφωνία, πρώτη φορά, θέλει συνέχεια. Τα είπαμε χθες και τώρα μου λέει «είσαι μ…κας» μου λέει, άλλα μου ΄πες χθες άλλα τώρα και μου το ΄κλεισε και στα μούτρα. Τώρα δεν θέλει τίποτα. Γ…σε με. Τι να πω. Άμα είναι θα κανονίσουμε αυτό που λέγαμε, να έρθεις από δω, όπως τα είχαμε πει τότε, για να μπορούμε να κάνουμε την μπάλα μας, κατάλαβες;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Ε, μα αυτό είναι το θέμα, ρε μ…κα.

Οι «δουλειές» πήγαιναν καλά, αλλά, για να μην πιαστούν στην «τσιμπίδα του νόμου», μιλούσαν με μια δική τους διάλεκτο και συνθηματικές λέξεις. Συγκεκριμένα έβαζαν ανάποδα τις συλλαβές των λέξεων.

«Κάδε»-Δέκα

«Βρόμα»-«Μαύρο», δηλαδή κάνναβη, ενώ αποκαλούσαν «παιδιά»-«Τσέους»-«φίλους», τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν στη φυσική παρακολούθηση των μελών λόγω των μέτρων της καραντίνας και των λιγοστών ατόμων που κυκλοφορούσαν στον δρόμο, κατάφεραν να συλλάβουν στις αρχές Ιουλίου πέντε άτομα και να σχηματίσουν δικογραφία για συνολικά 46. Μάλιστα, ο φερόμενος «αρχηγός» και ένας ακόμα νεαρός ήταν «παλιοί τους γνώριμοι». Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2019 σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία καθώς επιτέθηκαν φραστικά εναντίον αστυνομικών μέσα στο Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Η αυξημένη ζήτηση όμως, κυρίως για κάνναβη, φαίνεται ότι ανέβασε την τιμή αγοράς και αυτό ήταν κάτι που έβαλε σε σκέψεις τα μέλη της σπείρας. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ δύο.

 

ΜΕΛΟΣ 1: Ε, γιατί, ρε φίλε, το πήρα αντί για 7400 το κιλό, το πήρα 8900. Τι να δουλεύω τώρα, να κάτσω να δώσω ένα κιλό για 1100 ευρώ; Ένα κιλό εγώ, ρε φίλε, το δίνω δυο-δυο, πέντε-πέντε, δέκα-δέκα. Δεν το δίνω ένα να φύγει. Άμα ήταν να το δώσω ένα να φύγει, δεν είχα πρόβλημα, το έδινα και 9000, καταλαβαίνεις τι σου λέω; Να βγάλω 600 ευρώ μπαμ μπαμ και τελείωσε. Αλλά τώρα η διάρκεια, εδώ είναι, ρε φίλε, 25 μέρες για 1100 ευρώ και να παίζω τον κ…λο μου, δεν το θέλω καθόλου, κατάλαβες τι σου λέω;

ΜΕΛΟΣ 2: Τι είναι αυτό;

ΜΕΛΟΣ 1: Το ίδιο είναι πάνω κάτω ρε φίλε «ΣΚ», haze είναι.

ΜΕΛΟΣ 2: Καλά, πέντε θέλω.

ΜΕΛΟΣ 1: Αφού το κάνανε, μου το πήγαν εμένα πιο πάνω, το πήγα κι εγώ πιο πάνω. Αλλά δεν πήρα να φανταστείς. Πήρα αυτή τη στιγμή, πήρα, ρε φίλε, αυτή τη στιγμή… Αυτοί ζητάγανε 9200 για να πάρεις Α Α Α haze και 8700 cash για να πάρεις αυτό που παίζει, αυτό που έχω εγώ. Δηλαδή, 9200 είναι, φίλε, τρομερά τα λεφτά αυτά για cash.

ΜΕΛΟΣ 2: Ε, δέκα χιλιάρικα, εννοείται, ρε φίλε.

Ένας 22χρονος διέφευγε της σύλληψης και θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του ποινικολόγο Γιάννη Γλύκα, ο οποίος μίλησε στο zougla.gr, «οι ελάχιστες παρερμηνευμένες φερόμενες συνομιλίες του εντολέα μου, δεν μπορούν να σταθούν αρκετές για τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που του αποδίδονται. Δυστυχώς, η τοξικομανία του ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην προμήθεια κάποιων μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών για δική του, αποκλειστική, χρήση που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι επρόκειτο για περαιτέρω διακίνηση».

Από τους πέντε συλληφθέντες που ήδη έχουν απολογηθεί προφυλακίστηκαν οι δύο, ενώ στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης