Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Εντείνονται οι έρευνες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου στο Μαρούσι, καθώς το έγκλημα εξιχνιάστηκε και έχουν ταυτοποιηθεί τρία πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που εντοπίστηκε στο κινητό τηλέφωνο του δράστη, απεικονίζει στα αριστερά τον 23χρονο Ι.Ζ. (σ.σ. τα αρχικά του ονόματός του), δολοφόνο του άτυχου 19χρονου στο Μαρούσι, ο οποίος τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι και διαφεύγει, όπως και οι άλλοι δύο συνεργοί του, στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο 23χρονος φρόντισε πριν φύγει παράνομα από τη χώρα να σβήσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη και να απενεργοποιήσει τα προφίλ του στο Facebook και τα υπόλοιπα social media προκειμένου να καθυστερήσει τον εντοπισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., δράστες της δολοφονίας είναι τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 24 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων.

Ο άτυχος 19χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η παρέα του 19χρονου είχε παραγγείλει μικροποσότητα κάνναβης από τους Αλβανούς και τους είχε προπληρώσει περίπου 150 ευρώ. Η συνάντηση για την παράδοση είχε οριστεί στην πλατεία. Οι δράστες δεν τήρησαν την συμφωνία με αποτέλεσμα να αρχίσει καβγάς. Πάντως, εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι η οικογένεια του θύματος δεν δέχεται ότι αφορμή του καβγά ήταν η αγοραπωλησία κάνναβης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικές πληροφορίες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Αλέξη Κούγια, ο νεαρός έτυχε να περνάει από το σημείο την ώρα που είχε ξεσπάσει έντονος καβγάς μεταξύ των εμπλεκομένων. Τότε, θέλοντας να βοηθήσει τους νεαρούς που έτρωγαν ξύλο από τους δράστες επενέβη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

O 23χρονος δράστης τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 19χρονο Θωμά στον θώρακα, ενώ με το ίδιο μαχαίρι αποπειράθηκε να τραυματίσει και δύο από τους παρευρισκόμενους φίλους του, ενώ ο 33χρονος επιχείρησε και πάλι με μαχαίρι να τραυματίσει τον τρίτο από τους γνωστούς του θύματος.

Και οι τρεις δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, έχουν απασχολήσει -κατά περίπτωση- στο παρελθόν τις Αρχές για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για άλλα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξάρθρωση της υπόθεσης έπειτα από άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι τρεις δράστες έχουν διαφύγει στην Αλβανία. 

Ωστόσο το απόγευμα της Τρίτης το γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπόθεση του 19χρονου, εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία αφήνει αιχμές για την Αστυνομία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση.

Η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής για την οικογένεια του 19χρονου αποφοίτου του Αρσακείου, ο οποίος δολοφονήθηκε την 18/3/2018 στην κεντρική πλατεία Ηρώων του Δήμου Αμαρουσίου.

Το γραφείο μας και η οικογένεια του θύματος αντιμετωπίσαμε με ιδιαίτερη διακριτικότητα τις ενέργειες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ, παρότι μέχρι και προ εβδομάδος δεν έγινε προς την οικογένεια του θύματος, δηλαδή τον πατέρα και τη μητέρα του αειμνήστου και μονάκριβου αυτού παιδιού, έστω και ένα τηλεφώνημα για την ενημέρωσή τους.

Με πρωτοβουλία του κου Κούγια και παρουσία του έγινε συνάντηση των γονέων του θύματος με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αστυνόμο κο Χασιώτη. Εκεί, σε αυτή τη συνάντηση, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι, ενώ από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος και λίγες ώρες μετά ήταν γνωστά στους αστυνομικούς τα στοιχεία και των τριών δραστών του εγκλήματος, οι δύο από αυτούς είχαν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα με τα ονοματεπώνυμά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, ο δε τρίτος που ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ακόμη αναζητείτο.

Όταν ο αγανακτισμένος πατέρας του θύματος ρώτησε για ποιο λόγο, ενώ τους ήταν γνωστά όλα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, δεν φρόντισαν οι αστυνομικοί να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως, ώστε να μη διαφύγουν οι δράστες, η απάντηση που του εδόθη ήταν κωμική και συγκεκριμένα ότι «θέλαμε να δέσουμε την υπόθεση».

Όταν ο πατέρας του θύματος τού είπε ότι ο ίδιος και η μητέρα του θύματος είχαν στα χέρια τους λίγη ώρα μετά το έγκλημα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του αυτουργού (δράστη) στο κινητό του, την οποία έχει και τώρα και του την είχαν δώσει οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του, και ρώτησε τι άλλο χρειαζόταν, για να δέσει η υπόθεση, ο αστυνόμος του απήντησε ότι τα στοιχεία δήθεν δεν ήταν αρκετά και, όταν ο πατέρας του είπε ότι αυτά που είχαν πει στον ίδιο προσωπικά οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κατά τη γνώμη του ίδιου αλλά και του κου Κούγια υπεραρκετά, και ότι, επειδή η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτε, θα υποβάλουμε εμείς μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του αυτουργού, παρακάλεσε να μην κάνουμε τίποτε, διότι έτσι θα χαθεί η ευκαιρία να τους συλλάβουν.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ανακοινώθηκε ότι σήμερα δήθεν εξιχνιάστηκε το έγκλημα σε βάρος του 19χρονου αειμνήστου γιου της οικογενείας που εκπροσωπούμε και σε επικοινωνία που είχαμε με τον κο Χασιώτη, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ημέρα του εγκλήματος δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις έρευνες εκτός των όσων αρχικώς είχαν διαπιστωθεί και γνώριζαν οι γονείς του θύματος και ότι, αν θέλαμε, μπορούσαν να μας δώσουν τον αριθμό του διαβιβαστικού προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να παρακολουθήσουμε την πορεία της υποθέσεως.
Το δελτίο αυτό εκδίδεται κατόπιν εντολής των γονέων του θύματος, ελπίζοντας ότι η Δικαιοσύνη, η οποία από σήμερα αναλαμβάνει την υπόθεση, θα κάνει τις δέουσες ενέργειες, ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να εκδοθούν από την Αλβανία στην Ελλάδα, αφού οι μέχρι τώρα ενέργειες της αστυνομίας έχουν προκαλέσει την αγανάκτησή τους και προσβάλουν τη μνήμη του παιδιού τους.

Η οικογένεια του θύματος είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένη με την έντεχνα διαδιδόμενη είδηση μέσω κάποιων ιστοσελίδων περί του ότι δήθεν η αιτία του εγκλήματος ήτανε η προμήθεια ναρκωτικών και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Αθήνα, 24/4/2018
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης