Tην παρακάτω ανακοίνωση έστειλε στο zougla.gr η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών:

«Οι εργαζόμενοι στις Φορολογικές Υπηρεσίες δεχτήκαμε τις προηγούμενες ημέρες μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση, με αφορμή την απόφαση της ΑΑΔΕ για τη λειτουργία στις εφορίες Απογευματινής Βάρδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα αυτονόητα και εύλογα ζητήματα που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι με αφορμή αυτή την απόφαση, η Πολιτική Ηγεσία και ο κ. Πιτσιλής απάντησαν με προσφυγή στα Δικαστήρια προκειμένου να ακυρώσουν τις κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι – όπως ισχυρίζονταν – την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών και κατά τις απογευματινές ώρες.

Η ενέργεια μάλιστα αυτή της Πολιτικής Ηγεσίας και της ΑΑΔΕ συνοδεύτηκε και από ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και των υπηρεσιών μας. Επιθέσεις απέναντι στις οποίες η Διοίκηση της ΑΑΔΕ παραμένει ‘’σιωπηλή’’ υιοθετώντας προφανώς τη λάσπη που εκτοξεύεται, αποδεχόμενη, μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι:

‘’Πληρώνονται κανονικά όταν απεργούν’’ (Ισχύει αυτό κ. Διοικητά και αν όχι γιατί δεν αποκαταστήσατε την αλήθεια στα φιλικά προς εσάς ΜΜΕ;)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘’Δεν απαντάνε στα τηλέφωνα’’ (Ξέρετε κάτι κ. Διοικητά για τα τηλεφωνικά κέντρα των υπηρεσιών μας και αν ΝΑΙ, γιατί δεν αποκαθιστάτε την πραγματικότητα;)

‘’Ευθύνονται για την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πολιτών’’ (Γνωρίζετε κάτι κ. Διοικητά για τη στελέχωση των υπηρεσιών, την υλικοτεχνική υποδομή, τους υπολογιστές 30ετίας που αδυνατούν να τυπώσουν τα email των πολιτών και αν ΝΑΙ γιατί δεν τοποθετήστε για όσα αισχρά βλέπουν το φως της Δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες;).

‘’Είναι τεμπέληδες και δεν δουλεύουν, όπως ‘’άλλοι’’ Δημόσιοι Υπάλληλοι’’ (Γνωρίζεται κ. Διοικητά για τις χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μας προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν και αν ΝΑΙ, πόσο ηθικό είναι να μένετε απαθής απέναντι στη λάσπη που εκτοξεύεται;)

‘’Δεν βάζουν πλάτη την περίοδο της πανδημίας’’ (Γνωρίζετε κ. Διοικητά αν στις υπηρεσίες μας εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον COVID-19 ή αν στο όνομα της ανάγκης για ‘’εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών’’, όπως αναφέρατε στις εγκυκλίους σας, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων παρέμειναν στην πρώτη γραμμή προκειμένου να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες;)

‘’Δεν τηρούν τις προβλεπόμενες ημερομηνίες’’ (Γνωρίζετε κάτι κ. Διοικητά για τη στελέχωση των τμημάτων, τον όγκο των αιτημάτων, το επίπεδο της μηχανοργάνωσης, την πολυνομία και το πλήθος των – συχνά πυκνά – αντικρουόμενων εγκυκλίων;)

Και κάτι τελευταίο κ. Διοικητά…

Πόσο ηθικό είναι την Παρασκευή 27.11.20 η Κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ να ισχυρίζονται μπροστά στο Δικαστήριο ότι οι Εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τους Πολίτες, μπλοκάροντας την απογευματινή βάρδια (ζητώντας μάλιστα την καταδίκη μας, την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ, τη στέρηση και για το μέλλον του δικαιώματος να κάνουμε οποιαδήποτε απεργία κλπ) ενώ εσείς κ. Διοικητά είχατε υπογράψει απ’ τις 25.11.20 απόφαση (ΦΕΚ 5282/Β ́/1-12-2020) βάσει της οποίας η εφαρμογή της Απογευματινής Βάρδιας επι της ουσίας ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ σε πολλές Εφορίες, λόγω της υποστελέχωσης και της πρακτικής αδυναμίας εφαρμογής του μέτρου;

Αφού λοιπόν κοι της Πολιτικής Ηγεσίας και κ. Διοικητά η λειτουργία των υπηρεσιών και σε απογευματινή βάρδια είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας (όπως ισχυριστήκατε στο Δικαστήριο) ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός εφοριών δεν μπορεί να ανταποκριθεί – λόγω υποστελέχωσης – στην ανάγκη που εσείς επικαλείστε; Μήπως οι εργαζόμενοι;

Πώς είναι δυνατόν να επικαλείται σήμερα η Διοίκηση της ΑΑΔΕ και η Πολιτική Ηγεσία την ανάγκη διεύρυνσης του ωραρίου των Εφοριών, για την αντιμετώπιση του covid, όταν προχωρούσαν σε κλείσιμο υπηρεσιών εν μέσω μάλιστα πανδημίας;

Η λογική της ΄΄ατομικής ευθύνης’’ ή της ευθύνης ολόκληρων κλάδων, που εντέχνως καλλιεργεί όλο το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση (λογική στην οποία προσχωρεί φυσικά και η ηγεσία της ΑΑΔΕ), μπορεί να είναι μια… ‘’βολική’’ προσέγγιση της κατάστασης που επικρατεί.

Πρόκειται όμως για ένα αφήγημα το οποίο μέρα με τη μέρα ξεθωριάζει και έρχονται αναπόφευκτα στην επιφάνεια οι πραγματικές ευθύνες της εκάστοτε Διοίκησης. Και στην ΑΑΔΕ έχουμε Διοίκηση η οποία λειτουργεί επι σειρά ετών υπό καθεστώς υπερεξουσιών και οι επιλογές της έχουν οδηγήσει τις υπηρεσίες μας στο να λειτουργούν με δυσκολία και βασιζόμενες στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Η συνεχής επίκληση ‘’έκτακτων καταστάσεων’’ είναι μια διαρκής, εδώ και δέκα χρόνια πραγματικότητα. Είναι και σήμερα το πεδίο που στήνεται προκειμένου να καταργήσουν εργασιακά δικαιώματα, να καταργήσουν το 8ωρο, να εισάγουν σπαστό ωράριο, να προωθήσουν νέα μέτρα, να καλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την υποστελέχωση του ΕΣΥ και τις εκατοντάδες ανθρώπινων ζωών που χάνονται, να καλύψουν τις ευθύνες τους για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες μας.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης