Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο ανδρών που έκαναν κόλαση τη ζωή των ιερόδουλων. 

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 4 Φεβρουαρίου κατηγορούμενοι για αρπαγές, ληστείες και βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος εκδιδομένων γυναικών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους:

1. (επ) VASILEV ή STOIMENOV ή GEORGIEV ή ZAHARIEV (ον) VASIL ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή VELIZAR ή GIORGI ή DANIEL του IVAN ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή MITKOV ή GEORGI και της DOBRA ή ELENA ή MARIA ή LUBKA ή DANIELA , γεννηθέντα το 1976 ή 1977 ή 1978 ή 1980 στη Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. (επ) TANEV (ον) TONCHO του DIMITROV και της BASILIKA ή BASILKA γεννηθέντα στις 3-8-1985 στη Βουλγαρία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων, καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί από τη Βουλγαρία εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε τρεις υποθέσεις αρπαγής, ληστείας και βιασμού εκδιδομένων γυναικών.

Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου οι δράστες, αφού προηγουμένως παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κ.λπ.), έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.

Όταν έφταναν οι γυναίκες στους χώρους, οι δράστες τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν άγρια χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως λοστούς, μαχαίρια, και κατσαβίδια, με αποτέλεσμα να τους προξενούν σοβαρές σωματικές βλάβες.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών είναι ότι σε μία γυναίκα προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της.

Ακολούθως προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μια περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους και λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ. Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεσμευμένα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης