Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος δύο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», η οποία φέρεται να προτρέπει τους πολίτες σε μη εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η υπόθεση μπήκε στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας μετά τη διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω ιστοσελίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αμφισβητεί τα μέτρα και τις απαγορεύσεις για τον περιορισμό της πανδημίας, καλώντας σε «κύμα» μηνύσεων και αγωγών για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων χιλιάδων ή ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες η Εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού, του εμβολιασμού, αλλά και των διασωληνώσεων, οι οποίες ισχυρίζεται ότι γίνονται χωρίς λόγο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης