Video: Νίκος Χριστοφάκης 

Την προσωπική της εμπειρία κατά τη νοσηλεία του πατέρα της στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, ενώ διαπιστώθηκαν και τρεις θάνατοι, αφηγείται στο zougla.gr η κόρη ασθενούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αφήγηση της κ. Πετράτου προκύπτει η σοβαρή αμέλεια που επέδειξαν οι υπεύθυνοι της κλινικής όσον αφορά τα προστατευτικά μέτρα που έπρεπε να λάβουν ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των υπόλοιπων ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως επισημαίνει, ασθενής με 37,5 πυρετό νοσηλεύτηκε στον ίδιο θάλαμο με τον πατέρα της, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Η ίδια μας μεταφέρει συζητήσεις μέσα από την κλινική που αποδεικνύουν ότι οι ιθύνοντες ήξεραν από νωρίς για το κρούσμα κορωνοϊού, γεγονός που το επιβεβαίωσε και ο πατέρας της από αυτά που του είπαν οι γιατροί. Ο ίδιος υποβλήθηκε στη συνέχεια σε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την εγχείριση του πατέρα της, οι υπεύθυνοι του έδωσαν εξιτήριο άρον άρον λόγω του κρούσματος. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Πετράτου, υπό αυτές τις συνθήκες το χειρουργείο θα έπρεπε να είχε αναβληθεί.

«Μας άφησαν να μπούμε μέσα ως επισκέπτες και τον πατέρα μου τον εγχείρισαν, ενώ ήταν σε γνώση τους η κατάσταση. Έκαναν κανονικά εισαγωγή και χειρουργεία, την ίδια ώρα που πήγαινε στην κλινική κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να λάβει δείγματα» επισημαίνει χαρακτηριστικά…

Ακούστε πώς περιγράφει την περιπέτειά της η κόρη ασθενούς που οδηγήθηκε στο χειρουργείο:

 

Τρεις νεκροί από κορωνοϊό στην κλινική «Ταξιάρχαι» – Ξεκινάει εισαγγελική έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω κλινική απεβίωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άνθρωποι που νόσησαν. Πρόκειται για έναν 76χρονο ασθενή, ο οποίος μεταφέρθηκε από την κλινική στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και κατέληξε. Νωρίτερα επίσης στην ίδια κλινική είχαν καταλήξει ακόμα δύο άνθρωποι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Τι απαντά ο διευθυντής της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Σε δηλώσεις του ο διοικητικός διευθυντής και μέτοχος της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι» Αλέξανδρος Κοκκινάκης είπε ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην κλινική: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα».

Ο κ. Κοκκινάκης περιέγραψε την πορεία του ασθενούς, που τη Δευτέρα του Πάσχα εμφάνισε πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μέσα στην κλινική, λέγοντας πως οι πληροφορίες που έχει είναι πως ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μόλις έγινε αντιληπτό ότι είχε πυρετό, ενώ άγνωστο παραμένει το γεγονός αν κυκλοφόρησε μέσα στην κλινική πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά τα θύματα στην κλινική του Περιστερίου, ο κ. Κοκκινάκης είπε: «Μέσα στην κλινική δεν πέθανε κανένας. Δεν μπορώ να ξέρω πώς έγινε η διασπορά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης