Έπρεπε να περάσουν μήνες, οι αστυνομικοί να μην προλαβαίνουν να πηγαίνουν από τη μία δολοφονία στην άλλη, το λεγόμενο «Οργανωμένο Έγκλημα» να οργιάζει, η κοινή γνώμη να «αγριέψει» και να αποφασίσει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να «χτυπήσει» το κακό στη ρίζα του. Πως θα γίνει όμως αυτό και κυρίως πότε; «Από αύριο το πρωί» απαντούν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς σε σύσκεψη που έγινε σήμερα αποφασίστηκε «νέο επιχειρησιακό σχέδιο που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση του συντονισμού των υπηρεσιών και την καλύτερη αναδιάταξη των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας». Σκοπός του νέου σχεδίου που θα μπει σε εφαρμογή από την… Τετάρτη το πρωί είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των ενεργειών των υπηρεσιών και η καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών που έχουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργό ρόλο θα έχει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που στα χαρτιά θεωρείται μια υψηλού επιπέδου υπηρεσία χωρίς όμως να έχει ιδιαίτερη παρουσία και παρέμβαση καθώς ακόμα και οι προϊστάμενοι της ψάχνουν με το… κιάλι τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ελάχιστες και χωρίς καμία από αυτές να περνά το μήνυμα στο «Οργανωμένο Έγκλημα» ότι είναι στο στόχαστρο της. Οι ίδιες πληροφορίες από την λεωφόρο Κατεχάκη έκαναν λόγο για «πληροφοριακά δεδομένα από όλη την επικράτεια τα οποία θα διοχετεύονται στις κεντρικές υπηρεσίες, στελέχη των οποίων θα τις αξιολογούν και αξιοποιούν». Μα αλήθεια αυτή δεν είναι η μοναδική δουλειά που οφείλει να κάνει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δι.Δ.Α.Π.). Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα «κατευθύνει τη δράση της προς το σκοπό της πρόληψης, εξακρίβωσης ή διερεύνησης των αξιοποίνων πράξεων, είτε στο πλαίσιο αυτόνομης επιχειρησιακής πληροφοριακής δράσης είτε στο πλαίσιο πληροφοριακής υποστήριξης άλλων Υπηρεσιών και Αρχών, που αφορούν μια σειρά σοβαρών και οργανωμένων εγκληματικών συμπεριφορών, οι οποίες έχουν, μεταξύ άλλων, διασυνοριακή διάσταση και διευρωπαϊκό ενδιαφέρον». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παροικούντες την… Κατεχάκη μετά τις νέες πρωτοβουλίες της ηγεσίας έκαναν λόγο για «πίεση που υφίσταται στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας του υπουργείου και προσπάθεια για μια επικοινωνιακή αντεπίθεση μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη των εξελίξεων». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης