Στο “κόκκινο” παραμένει η Αττική λόγω κορωνοϊού καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερός και αφορά σχεδόν το 50% επί του συνόλου αυτών. Συγκεκριμένα, χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 306 νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 165 εντοπίζονται στην περιφέρεια Αττικής. Στην παρούσα φάση, αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως θετική εξέλιξη καθώς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Αθήνα, ο δείκτης είναι σταθερός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακολουθήσει μία κατιούσα πορεία.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει πλέον τους ειδικούς, είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας που για πρώτη φορά χθες, Σάββατο, έφτασε τους 100, ενώ ήδη η Αττική μετρά πάνω από 1.200 κρούσματα κορωνοϊού μόνο την τελευταία εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που διατηρηθεί ο αριθμός αυτός, ή αυξηθεί τότε το σύστημα υγείας θα κλονιστεί με αποτέλεσμα να μειωθούν άλλα χειρουργεία για να αντιμετωπιστεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό. Αυτό επισήμανε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθώς «αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει μια στρατιά από ΜΕΘ. Όταν τα συστήματα πιέζονται πάρα πολύ πρέπει να γίνει κάποια υποχώρηση, η οποία θα είναι παροδική. Αν και εφόσον αυτό χρειαστεί, μπορούμε να πάμε κάποια χειρουργεία αργότερα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο».

Στο «κόκκινο» η Αττική άλλη μία εβδομάδα

Όσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ, η μεγαλύτερη (πίεση) αφορά τις νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής. Ήδη χθες από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κατέληξαν πέντε ασθενείς σε νοσοκομεία της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές, ο θάνατος μιας γυναίκας ηλικίας 93 ετών στο νοσοκομείο «Ελπίς», ενός 75χρονου ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και μιας ηλικιωμένης γυναίκας ηλικίας 89 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέρχεται έως αυτή την ώρα στους 436.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 22.078, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Οι 3.245 (14.7%) μολυσμένοι, σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.002 (40.8%) σχετιίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα, όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης