Αυξάνεται η διακίνηση μεταναστών στην Ήπειρο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 14:36
Αυξάνεται η διακίνηση μεταναστών στην Ήπειρο
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα παράλια της Ηπείρου αλλά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πύλη εξόδου προς την Ιταλία, «δείχνουν» τον δρόμο προς το ευρωπαϊκό όνειρο σε πρόσφυγες πολέμου, πολιτικούς και οικονομικούς μετανάστες, από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Επιπλέον, αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις εισόδου στη χώρα μας οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία που δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Όπως όλα δείχνουν, η περιοχή αναδεικνύεται και πάλι σε πεδίο δράσης των σύγχρονων δουλεμπόρων και οι διωκτικές αρχές έχουν εντείνει τις έρευνες και τις περιπολίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως μέσα στον μήνα Μάρτιο συνελήφθησαν 9 διακινητές και 857 μετανάστες, ανάμεσά τους Σύροι, Αφγανοί, Πακιστανοί και Αλβανοί, από τις αστυνομικές αρχές της Ηπείρου, σύμφωνα με το δελτίο μηνιαίας δραστηριότητας της υπηρεσίας.

Τον Ιανουάριο του 2015 οι συλλήψεις μεταναστών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων ήταν αυξημένες στην Ήπειρο κατά 36,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2014.

Η μεγαλύτερη αύξηση φτάνει το 110% και καταγράφεται στον Νομό Ιωαννίνων, ενώ ακολουθούν ο Νομός Θεσπρωτίας και η Άρτα. Στον αντίποδα, μείωση του φαινομένου παρατηρείται στην Πρέβεζα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, 14:36