Στη σύλληψη δύο Αφγανών, ηλικίας 48 και 49 ετών, οι οποίοι διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας, προχώρησαν οι Αρχές.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης φιλοξενούνται στο κέντρο. Συγκατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, αλλά για απλή σωματική βλάβη, είναι και ένας 19χρονος ομοεθνής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, ενώ για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης υπήρξε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία συνέβαλαν στη διαλεύκανσή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν σε εκμετάλλευση δύο γυναικών, μίας Αφγανής και μίας Ιρανής. Ενώ τους υπόσχονταν πως θα τις διευκολύνουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα, στην οδό Λιοσίων, και παρακρατούσαν το σύνολο των εσόδων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης