Ζοugla Newsroom 

Eίναι λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή όταν μια ομάδα μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έχει στήσει μπλόκο λίγο μετά την γέφυρα της Βαρυμπόμπης, αντιλαμβάνεται πως πλησιάζει μια μαύρη μοτοσυκλέτα μάρκας Yamaha XT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κάνουν νόημα  στον οδηγό της μηχανής να σταματήσει για έλεγχο. Η Yamaha όμως αναπτύσσει ταχύτητα και ανεβαίνει την οδό Αγίων Σαράντα με κατεύθυνση τη λεωφόρο Θησέως. Αμέσως την καταδιώκουν δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με τέσσερις άνδρες.

Η μαύρη Yamaha περνά τα πρώτα κόκκινα φανάρια που βρίσκονται επί της διασταύρωσης Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίων Σαράντα, συνεχίζει με κατεύθυνση τη Θησέως, περνά πάλι με κόκκινο τα φανάρια στη συμβολή Θησέως και Αγίων Σαράντα και στρίβει αριστερά με κατεύθυνση τη Δροσιά.

Στη μαύρη Yamaha επιβαίνουν δύο άτομα. Ο οδηγός φορά ένα μαύρο κράνος το οποίο φαίνεται πολύ μεταχειρισμένο αφού έχει πολλές άσπρες κουκκίδες. Ο δεύτερος αναβάτης φορά ένα άσπρο κράνος και έχει περασμένο στον ώμο ένα γκρι σακίδιο. Η μαύρη Yamaha με ταχύτητα ανεβαίνει τη λεωφόρο Θησέως προς Δροσιά αλλά δύο στενά πριν την οδό Μαργαρίτας  και στο ύψος της οδού Αντιγόνης στην Εκάλη, κόβει ταχύτητα και ο πίσω αναβάτης φέρνει το γκρι σακίδιο μπροστά το οποίο το πετάει στη δεξιά πλευρά της Λεωφόρου Θησέως όπου εντοπίζεται αργότερα, έχοντας ήδη βγάλει από μέσα ένα πολεμικό όπλο. Ο πίσω αναβάτης τοποθετεί το όπλο του ανάποδα κάτω από τη μασχάλη του και πυροβολεί με κατεύθυνση την ομάδα ΔΙ.ΑΣ που καταδιώκει τη μαύρη Yamaha,  5 με 6 φορές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά η Yamaha κάνει ανατροφή επί της λεωφόρου Θησέως και με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνεται κατά των μοτοσυκλετών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε μια κατά μέτωπο επίθεση. Η μαύρη Yamaha με τους δύο αναβάτες περνά μπροστά από τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν αντιδρούν και εξαφανίζεται με κατεύθυνση προς τη Νέα Ερυθραία.

Οι άνδρες της ομάδας   ΔΙ.ΑΣ επιβαίνουν και πάλι στις μοτοσυκλέτες τους και καταδιώκουν αλλά η μαύρη Yamaha είχε εξαφανιστεί. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, αστυνομικοί εντοπίζουν τη μαύρη Yamaha στο Κεφαλάρι ποια , να κατεβαίνει την οδό Βάρναλη, μέσω προφανώς της οδού Παλαιολόγου. Και πάλι η μαύρη Yamaha εξαφανίζεται. Όμως υπάρχει μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Στη μηχανή ΧΤ Yamaha επιβαίνει μόνο ο οδηγός. Ο πίσω αναβάτης με το άσπρο κράτος έχει ως φαίνεται ξεπεζέψει και εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι στην περιοχή αυτή υπήρχε κάποιο όχημα διαφυγής. Δέκα λεπτά αργότερα η μαύρη Yamaha εμφανίζεται και πάλι στην περιοχή της γέφυρας Βαρυμπόμπης απ όπου είχε αρχίσει η όλη καταδίωξη και εξαφανίζεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα βασιλικά κτήματα του Τατοϊου.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα σε όλη αυτή τη διαδρομή εντόπισαν τρεις κάλυκες που προέρχονται από όπλο τύπου καλάσνικοφ καθώς και το γκρι σακίδιο μάρκας Νike το οποίο ένας εκ των αναβατών το είχε πετάξει περίπου δύο στενά πριν την οδό Μαργαρίτας στην Εκάλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο οδηγός της μαύρης Yamaha πρέπει να είναι πολύ έμπειρος διότι κατάφερνε με μεγάλη ταχύτητα να στρίβει και να εξαφανίζεται μέσα στα στενά. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς η αιφνιδιαστική απόφαση των δύο ενόπλων να πυροβολήσουν εν κινήσει και στη συνέχεια να κάνουν αναστροφή και να κατευθυνθούν κατά μέτωπο προς την πλευρά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

 

Επί της λεωφόρου Θησέως και στην δεξιά πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση τη Νέα Ερυθραία, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις κάλυκες. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι κάλυκες γύρω από την ίδια περιοχή οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί.Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η εγκληματολογική υπηρεσία εντόπισε υλικό DNA στο γκρι σακίδιο μάρκας Nike το οποίο οι δύο ένοπλοι πέταξαν στην άκρη του δρόμου όταν πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.

Βίντεο από τη συμπλοκή 

Δύο βίντεο τα οποία δείχνουν την καταδίωξη που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή της Εκάλης, εξασφάλισε το zougla.gr.

Στο πρώτο βίντεο, το οποίο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η μηχανή των δραστών και στη συνέχεια οι μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ που ακολουθούν.

 

Στο δεύτερο βίντεο το οποίο και αυτό έχει ληφθεί από κάμερα ασφαλείας αλλά από άλλη οπτική γωνία, διακρίνεται η μηχανή των δραστών η οποία προηγείται και ακολουθούν οι μηχανές των αστυνομικών με αναμμένους τους φάρους, αφού τους καταδιώκουν. Κάποια στιγμή στο βάθος φαίνεται πως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, σταματούν να κινούνται. Είναι η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί.

 

Διαβάστε επίσης: Το σημείο της συμπλοκής με τους αστυνομικούς στην Εκάλη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης