Αυξημένα έσοδα και επιβατική κίνηση, αλλά και καθαρές ζημίες που αποδίδονται στην ενίσχυση του στόλου των αεροσκαφών της, για τη στήριξη των νέων προορισμών και τη μείωση του μέσου ναύλου εσωτερικού, εμφάνισε η Aegean Airlines μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία, τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 147,9 εκ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 9% σε 2 εκ. επιβάτες, εκτελώντας 6% περισσότερες πτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Aegean συνέχισε να επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου της ακόμη και την χειμερινή περίοδο, στηρίζοντας με κόστος νέους προορισμούς που παράγουν κερδοφορία μόνο το καλοκαίρι», τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Αναλυτικά, η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 12%. Στο δίκτυο εσωτερικού η εταιρεία μετέφερε 6% περισσότερους επιβάτες από ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2015, παρά την σημαντική αύξηση σε χωρητικότητα που σημειώθηκε και από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 21,5 εκ. ευρώ από 8,3 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015. «Ο ενισχυμένος, κατά 11 αεροσκάφη Airbus στόλος της εταιρείας το 2016 σε σύγκριση με τις αρχές του 2015, ο οποίος δεν αξιοποιείται κατά τη χειμερινή περίοδο, η στήριξη νέων προορισμών εξωτερικού και το χειμώνα, αλλά και η συνεχιζόμενη μείωση στο μέσο ναύλο εσωτερικού, επιβάρυναν συνολικά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 255 εκ. ευρώ την 31.03.2016, αυξημένα κατά 17 εκ. ευρώ από τις αρχές του έτους.

Στην ιδιαίτερη σημασία της διατήρησης του θετικού προσήμου στην κίνηση, ακόμα και στο δίκτυο εσωτερικού παρά τις αντίξοες συνθήκες, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα. Σημείωσε πάντως, ότι «όσο μεγαλώνουμε, ενώ ταυτόχρονα παραμένει αδύναμη η τουριστική και η εσωτερική ζήτηση το χειμώνα, τόσο μεγαλύτερη εξάρτηση θα έχουμε από την εξέλιξη των μηνών της καλοκαιρινής περιόδου».

Επεσήμανε ακόμα, ότι η ολοκλήρωση της παραλαβής των νέων αεροσκαφών δίνει προσδοκίες για αξιοποίηση της επένδυσης στην επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης