Άδειαζαν τα ταμεία καταστημάτων στη Δυτική Αττική - Κάμερα τους κατέγραψε εν ώρα ληστείας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 19:49
Άδειαζαν τα ταμεία καταστημάτων στη Δυτική Αττική - Κάμερα τους κατέγραψε εν ώρα ληστείας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο κατηγορουμένων για ληστείες σε καταστήματα της δυτικής Αττικής.

Η ΕΛΑΣ μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο κατέγραψε τους δράστες ενώ είχαν εισβάλει σε κατάστημα για να το ληστέψουν. Αφού διασχίζουν με γρήγορα βήματα το χώρο, κινούνται προς τα συρτάρια και το ταμείο αναζητώντας χρήματα.

Πρόκειται για τους :

1. ΛΑΓΟΥΔΗ Ιωάννη του Γεωργίου και της Ακριβής, γεννηθέντα την 17-9-1980 στο Χολαργό.

2. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα του Διονυσίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 13-6-1980 στην Αθήνα

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, στις 10 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στις Αχαρνές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων ληστειών, που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα του μηνός Νοεμβρίου στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων, συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών  που ταυτοποίησε τους δράστες και εντόπισε το αυτοκίνητό τους.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή από κοινού και κατά μόνας τελεσμένες και σε απόπειρα, συνέργειας στις ως άνω πράξεις, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από δράστες που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών, προμήθειας-κατοχής ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 21:02