Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Χριστίνα Μπόμπα, σύζυγος του γνωστού επίσης από την τηλεόραση Σάκη Τανιμανίδη, βρέθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και κατέλυσαν στην Αγόριανη.

Η Χριστίνα Μπόμπα την Πέμπτη 12 Μαρτίου ενημέρωσε μέσα διαδικτύου πως βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και αναγκαστικά τέθηκε σε απομόνωση όπως και ο σύζυγός της, ο οποίος βρέθηκε αρνητικός. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ζεύγους στην περιοχή Παρνασσού, η Χριστίνα Μπόμπα είχε επαφές με αριθμό ατόμων μεταξύ των οποίων και παιδιών στο χιονοδρομικό κέντρο. Απαθανατίστηκαν στιγμές με selfies… Στο chalet υπήρχε συνωστισμός. To ζευγάρι μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και την ταβέρνα «Ο Νίκος», όπου γευμάτισε μαζί με φίλους. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Νίκος Βελέτζας, μόλις είδε στα μέσα ενημέρωσης ότι η ίδια η Χριστίνα Μπόμπα ανέφερε δημοσίως ότι έχει κορωνοϊό, αποφάσισε να κλείσει το μαγαζί, ενώ με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε απολύμανση του χώρου. Η ταβέρνα παραμένει κλειστή διότι «όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι» δηλώνει στο zougla.gr ο Νίκος Βελέτζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την παρακάτω ανάρτηση η κα Μπόμπα ενημερώνει ότι έχει κορωνοϊό και προτρέπει τον κόσμο να μείνει στο σπίτι:

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Είμαι καλά, είμαι σε καραντίνα σπίτι μου, τηρώ όλα τα μέτρα των επίσημων φορέων! Πάρτο σοβαρά, δεν είναι αστείο #μένουμεσπίτι

A post shared by Christina Bompa Tanimanides (@chrismpo) on

 

Όμως, ενώ ο ιδιώτης της ταβέρνας συμπεριφέρεται υπεύθυνα, η διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού συμπεριφέρεται ανεύθυνα. Το χιονοδρομικό κέντρο ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Δημοσίου και ελέγχεται από αυτά μέσω Υπουργείου Τουρισμού. Η εντολή για να κλείσει το χιονοδρομικό κέντρο και να διαταχθεί απολύμανση όλων των κλειστών χώρων πρέπει να δοθεί από τον ίδιο τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη.

Το zougla.gr ήρθε σε επαφή τόσο με τον διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου, στην ευθύνη του οποίου είναι και η λειτουργία του chalet, όσο και η άμεση προϊσταμένη του στην Αθήνα. Πρόκειται για τη Σοφία Σιορόκου, η οποία είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΕΤΑΔ. Η κυρία Σιορόκου, όπως προηγουμένως και ο διευθυντής των εγκαταστάσεων στο χιονοδρομικό κέντρο, απέφυγε επιμελώς να μας πληροφορήσει για το εάν προβλέπεται να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης ενδεχόμενης επιμόλυνσης των χώρων του χιονοδρομικού κέντρου στον Παρνασσό από τον κορωνοϊό.

Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος ανέφερε πως το ΕΤΑΔ ανήκει στο Υπερταμείο και άρα δεν υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού. Όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν καθ’ ύλη αρμόδιο είναι το Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για κλασική περίπτωση στην Ελλάδα του 2020 όπου εφαρμόζεται το δόγμα της απόλυτης ανευθυνότητας «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης