Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Προειδοποιεί, μάλιστα, πως, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε και πανελλαδικές στάσεις εργασίας ,όπου κριθεί αναγκαίο, από τα σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις τους, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζει, με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «η κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως στο επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Θεωρεί πως «στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός-κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και «να κόψουν τον βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Στην ενότητα και στην κοινή δράση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται η δύναμή μας» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης