ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:52
ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»
Η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις απολύσεις που έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων, ζητώντας παράλληλα την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του σταθμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Σε τέσσερις νέες απολύσεις εργαζομένων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε επτά, προχώρησε η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο». Αυτή τη φορά, σειρά είχαν όλα τα μέλη της απεργιακής επιτροπής που δημιουργήθηκε για την επαναπρόσληψη των τριών πρώτων συναδέλφων τους, που είχαν απολυθεί.

Τόσο οι πρώτες απολύσεις όσο και οι επόμενες είναι καταχρηστικές, παράνομες και εκδικητικές από την πλευρά της διοίκησης του σταθμού, αφού οι απολυμένοι είναι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν την απαίτηση της εργοδοσίας για μείωση μισθών κατά 20% και απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών. Επίσης, στη συνέχεια κατήγγειλαν την εργοδοτική πρακτική στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ταυτόχρονα, οι απολύσεις χρησιμοποιούνται για εκφοβισμό και παραδειγματισμό των υπόλοιπων εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (εφημερίδα, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες), ώστε να δεχτούν χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις τις νέες ατομικές συμβάσεις και τις μειώσεις των μισθών τους κατά 20%. Σημειώνεται ότι οι μειώσεις αυτές μαζί με τις κρατήσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ φτάνουν μέχρι 30%.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ως ιδιοκτήτη του Ομίλου της Left Media, νομιμοποιεί τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ, ειδικά την τελευταία δεκαετία, αφού εφαρμόζει κατά γράμμα τις τακτικές των ιδιοκτητών στα ΜΜΕ, όπως συγχωνεύσεις εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο Όμιλο, με παράλληλες απολύσεις προσωπικού, με μειώσεις μισθών, αλλά και μη καταβολή δεδουλευμένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη διοίκηση του σταθμού να εγκαταλείψει την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και να ανακαλέσει άμεσα τις εκδικητικές απολύσεις στο σταθμό, τόσο των 4 μελών της απεργιακής επιτροπής όσο και των τριών εργαζομένων που απολύθηκαν τον Ιανουάριο, αλλά και να καταβάλει άμεσα τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 15:52