Την αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας, που είχε κρατηθεί στις φυλακές γιατί προσκόμισε για την πρόσληψή της παραποιημένο απολυτήριο Δημοτικού το οποίο την έφερε κατηγορούμενη για κακούργημα, πρότεινε εκ νέου η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, αυτήν τη φορά στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης για την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Λάρισας με την οποία η 53χρονη καθαρίστρια Δήμητρα Τσιαντάκη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αθώωσής της, επισημαίνοντας πως η «παραπλανητική συμπεριφορά» της εκδηλώθηκε άπαξ κι όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά στην απάτη σε βάρος του Δημοσίου πρέπει να παραγραφεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτήν την οργανική θέση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε η κα Σμυρλή, δεν υπάρχει πλέον αδίκημα, καθώς μεταξύ άλλων «ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε το δικαστήριο την περίοδο 1996-2015, χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο λαμβάνοντας τους μισθούς της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης, όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής» σύμφωνα με την εισαγγελέα και άρα «η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της.

Παρούσα στον Άρειο Πάγο, μαζί με την κόρη της, τον σύζυγό της και τη μητέρα της ήταν η 53χρονη Δήμητρα Τσιαντάκη έχοντας για άλλη μία φορά στο πλευρό της την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή της η 53χρονη μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας εξέφρασε την ελπίδα της να λήξει η δικαστική της περιπέτεια σύντομα. «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτειά μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται έκανε λόγο η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία της ότι «θα τελειώσει ο Γολγοθάς για τη μητέρα μου».

Η υπόθεσή της είχε συζητηθεί στο Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης