Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν για την εμπλοκή του στην «απάτη του αιώνα» την οποία είχε αποκαλύψει το zougla.gr, ο δικηγόρος Γιάννης Λίτινας με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το κείμενο των δικαστών, δεν αποδείχθηκε η παραμικρή ανάμιξη του Γιάννη Λίτινα, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση σύστασης και δράσης εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου δεν αποδόθηκαν κατηγορίες εναντίον του Ρεθεμνιώτη δικηγόρου, ο οποίος από την αρχή δήλωνε αθώος αλλά και θύμα καλοστημένης απάτης εναντίον του.

Σε δήλωση του στο zougla.gr, ο δικηγόρος του κ. Λίτινα Αντώνης Τράκας ανέφερε: «Η οριστική και επί της ουσίας απαλλαγή του εντολέα μου, κ. Ιωάννη Λίτινα, αποτελεί τεράστια ηθική δικαίωση και αποκαθιστά την αδικία που είχε υποστεί. Όπως εν τέλει κρίθηκε με το βούλευμα, ο Ιωάννης Λίτινας ήταν όντως, κι αυτός, θύμα αυτής της ιστορίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η πλειοψηφία των θυμάτων παρέμεινε στο πλευρό του. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες Δικαστές απέδειξαν ότι, παρά τις αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες, έχουν την ικανότητα να διαλευκάνουν πολυδαίδαλες και απαιτητικές υποθέσεις και την ευσυνειδησία να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Διαβάστε την έρευνα που είχε κάνει το zougla.gr για την υπόθεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης