Δύο χρόνια μετά τις συλλήψεις τους από την Αντιτρομοκρατική για «προπαρασκευαστικές πράξεις»  ενδεχόμενης επίθεσης σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, οι εννέα Κούρδοι αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας από τον κύριο όγκο του βαρύτατου κατηγορητηρίου που αντιμετώπιζαν.

Το δικαστήριο αθώωσε και τους εννέα κατηγορουμένους, ανάμεσά τους και τρία νεαρά παιδιά, από τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι από τους εννέα κηρύχθηκαν ωστόσο ένοχοι και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ ο καθένας, με αναστολή για οπλοκατοχή, κατοχή κροτίδων και  πλαστογραφία.

Για μία «δίκαιη απόφαση» μίλησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι έδωσαν μάχη και πέτυχαν την κατάρρευση της «υπερδιογκωμένης» -όπως τη χαρακτήρισαν- υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους. «Το δικαστήριο στην απόφασή του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» επεσήμαναν.

Να σημειωθεί πως απαλλακτική ως προς το αδίκημα της συμμετοχής των εννέα Κούρδων σε τρομοκρατική οργάνωση ήταν στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας που είχε ζητήσει την απαλλαγή τους από αυτό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης