Αθωώθηκε  ομόφωνα, σύμφωνα  και με την εισαγγελική πρόταση, η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου από την κατηγορία που αντιμετώπιζε για τη διοργάνωση, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας,   του ιατρικού συνεδρίου eHealth forum με απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2014.

Το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε  την κ. Νικολοπούλου από το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση αυτή, όπως και την τότε γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου που ήταν επίσης κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κατέθεσε ως μάρτυρας ο  υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν υπουργός  αρμόδιος για θέματα Υγείας.

Η υπεράσπιση είχε καταθέσει  ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος, επιμένοντας πως τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Η  κ. Λίνα Νικολοπούλου είχε μιλήσει από την αρχή  για συκοφαντίες σε βάρος της. Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές προς την εταιρεία της και τη διεξαγωγή συνεδρίων από τη Mindwork στην οποία ήταν επικεφαλής, ανέφερε μάλιστα πως «ουδέποτε έλαβε αμοιβές πέραν των καθόλα νομίμων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης