Το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με ομόφωνη απόφασή του την Παρασκευή, κήρυξε αθώα τη διαχειρίστρια του directnews.gr και δημοσιογράφο, Δέσποινα Μπρούσαλη, που αντιμετώπιζε το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μετά από μήνυση του φερόμενου ως “εγκεφάλου” της υπόθεσης που είναι γνωστή ως “μαφία των ακινήτων”, ή “παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2”, Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου.

Η μήνυση αφορούσε δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και τα οποία ήταν σχετικά με πληροφορίες, μαρτυρίες και άλλα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα για το “παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2”, καθώς με δικαστικές εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Γεωργιτσογιαννάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας της έδρας, Αικατερίνη Σακκά, πρότεινε την αθώωση της διαχειρίστριας. Όπως είπε στην αγόρευσή της οι δίκες είναι δημόσιες και οποιοσδήποτε μπορεί να τις παρακολουθήσει. Ανέφερε ακόμη ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ούτε ο δημοσιογράφος τηρεί αρχείο ούτε έγινε κάποια επεξεργασια αρχείου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα επίδικα δημοσιεύματα γράφτηκαν εκ πληροφοριών από διαδίκους, μάρτυρες και άλλες πηγές χωρίς να διαπιστωθεί πρόσβαση σε αρχείο, όπως αυτό ορίζεται από το νόμο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης και Ρόη Παυλέα εστίασαν στο δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που υπήρχε λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο 2».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης