Κλειστή είναι η οδός Αμερικής, από το ύψος της Σταδίου, λόγω συγκέντρωσης τραπεζοϋπαλλήλων έξω από το κτήριο της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες καταγγελίες συμβάσεων εργασίας 24 εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να δώσει διευκρινίσεις για τις απολύσεις που έφεραν αντιδράσεις, αλλά και κινητοποιήσεις από την ΟΤΟΕ.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι η απόφαση για την απόλυση ελήφθη «με βασικό γνώμονα την προστασία των συμφερόντων της Τράπεζας και των εργαζομένων της, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί στα χρόνια της κρίσης μειώσεις μισθών και μεταβολές εργασιακών συνθηκών για να εργάζονται σήμερα σε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον με υπευθυνότητα και διαφάνεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι πριν από την καταγγελία συμβάσεων είχαν προηγηθεί «επανειλημμένες προσπάθειες για εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της απασχόλησης των 24 ατόμων στον Όμιλο» και επιρρίπτει ευθύνες στην ΟΤΟΕ, αναφέροντας ότι «οι προσπάθειες αυτές απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από τους ίδιους, χωρίς ευθύνη της Τράπεζας».

Σημειώνεται ότι σήμερα θα υπάρξει τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με την «καυτή» πατάτα να βρίσκεται, πλέον, στα χέρια της κυβέρνησης, καθώς έχουν πληθύνει οι φωνές να παρέμβει για την αναστολή των απολύσεων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς για την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης