Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ζωντανό βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr το ζευγάρι που αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο άνδρας βρέθηκε στη Μονή Κουδουμά ενώ η κοπέλα εντοπίστηκε λίγο πιο κάτω στην σπηλιά του Αγίου Αντωνίου, επίσης σώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι αναζητείται το απόγευμα του Σαββάτου, με δυνάμεις του Λιμενικού να έχουν κινητοποιηθεί για την ανεύρεση των δύο ανθρώπων που έκαναν βόλτα με βάρκα στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο. Σε δηλώσεις του στο Creta24, ο Ηγούμενος της Μονής, Γέροντας Μακάριος ανέφερε «Ο Στέλιος ήταν στην σπηλιά από χθες. Κολύμπησε περίπου ενάμισι μίλι και έφτασε στην παραλία. Η κοπέλα παραμένει στην σπηλιά. Τώρα πηγαίνει σκάφος του λιμενικού να την πάρει».

Όπως μετέδιδαν νωρίτερα τα τοπικά ΜΜΕ, λόγω των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής ανετράπη η βάρκα ανοικτού τύπου την οποία και είχαν μισθώσει από την περιοχή του Λέντα, για να πραγματοποιήσουν μία εκδρομή εν πλω, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, πέντε παραπλέοντα σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα ελικόπτερο το οποίο κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού οι άνεμοι ήταν ιδιαιτέρως ισχυροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χτες είχαν πετάξει πάνω από την περιοχή δύο ελικόπτερα, ένα του λιμενικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας, κάτι που σήμερα δεν μπορούσε να συμβεί λόγω των ανέμων, κάνοντας το έργο της αναζήτησης δυσκολότερο.

Πάντως, σήμερα ενισχύθηκε με πλωτά και εναέρια μέσα η επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοουμένων. Πλοία που διέρχονταν από την περιοχή ανοιχτά του Λιβυκού Πελάγους, σε συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, ενίσχυσαν τις έρευνες, που τελικά απέδωσαν καρπούς. 

Στις έρευνες συμμετείχαν και ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η έρευνα εξελίχθηκε σε πραγματικό «θρίλερ» για το ζευγάρι τουριστών που έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη, με αίσιο ευτυχώς τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες που έχει στη διάθεση του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ενημέρωση στο λιμενικό ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει, ήρθε από έναν ιδιώτη παρατηρητή, ο οποίος ανέφερε τηλεφωνικά πως είδε μία βάρκα να ανοίγεται προς τα μέσα της θάλασσας, αλλά δεν την είδε να επιστρέφει, οπότε και λόγω καιρού ανησύχησε. Αμέσως το λιμενικό ερεύνησε για την ταυτότητα του σκάφους, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μικρό σκάφος 5 μέτρων, που μισθώθηκε από το ζευγάρι.

Συγγενείς του άνδρα, ο οποίος κατάγεται από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου και ήρθε για διακοπές από τη Γερμανία όπου ζει, μετέβησαν στο λιμεναρχείο και γνωστοποίησαν ότι η γυναίκα είναι Γερμανίδα. 

Νωρίς το μεσημέρι ήρθε και η αρχική επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Καλών Λιμένων, από ιδιώτη, για την ύπαρξη μιας λέμβου που είχε ανατραπεί, στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ” Καλών Λιμένων.
Ανωτέρω λέμβος είχε εκμισθωθεί από 45χρονο ημεδαπό και 39χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι αγνοούνται.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή ενός (01) Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) Ε/Π Π.Α., τριών (03) ιδιωτικών σκαφών και ενός (01) περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, με αρνητικά αποτελέσματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης