Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από το χωριό Μηλιά της Κατερίνης, καθώς έχουν χαθεί τα ίχνη τους εδώ και μία εβδομάδα.

Στις 8 Νοεμβρίου η Μαρία Ιωάννα Δεληγιάννη θα γιόρταζε τα 17α γενέθλιά της μαζί με συγγενείς και φίλους, όπως άλλωστε της είχε υποσχεθεί η μητέρα της. Το πάρτι που ετοίμαζε στην κόρη της, η μητέρας της, θα έφερνε διπλή χαρά στο σπίτι τους. Όχι μόνο θα χαροποιούσε τη νεαρή κοπέλα που ανυπομονούσε να γιορτάσει τα γενέθλιά της αλλά θα ήταν και για εκείνη μία διαφορετική ημέρα από τις άλλες, καθώς για χάρη της κόρης της θα άφηνε έστω και για λίγο στο περιθώριο, τη μεγάλη της στενοχώρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοριτσάκι της αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα από τότε που ήταν μωρό. Στους έξι μήνες ζωής διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία και από τότε η μητέρα της είναι ο φύλακας άγγελος της. Το κορίτσι κυκλοφορεί υποβασταζόμενο από μπλε περιπατητήρα. «Από τότε που η μικρή της κόρη διαγνώστηκε με αυτό το πρόβλημα, ούτε μία ημέρα δεν υπολόγισε τον εαυτό της. Η μόνη της χαρά ήταν οι δύο κόρες της. Ασχολιόταν περισσότερο με τη μικρή λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Έχει αφοσιωθεί στη φροντίδα της», λένε στο zougla.gr άτομα από το οικείο περιβάλλον την οικογένειας.

Το πρωί της 8ης Νοεμβρίου μάνα και κόρη θα πήγαιναν μία μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο. Η Μαρία είχε πολλές μέρες να βγει από το σπίτι και από την προηγούμενη ημέρα ζητούσε επίμονα από τη μητέρα της να πάνε κάπου μαζί. Εκείνη δεν ήθελε να της χαλάσει το χατίρι και της υποσχέθηκε βόλτα με το αυτοκίνητο. Άλλωστε, δεν έπρεπε να αργήσουν γιατί το απόγευμα ήταν το πάρτι της Μαρίας.

Από εκείνη την ώρα εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους. Μέχρι σήμερα, μάνα και κόρη δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής. Στις έρευνες συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ άλλων, η ελληνική αστυνομία, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης της περιοχής, ο Δήμος Κατερίνης, ο Ερυθρός Σταυρός, drones, οι κάτοικοι του χωριού και εθελοντές από άλλες περιοχές.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο πατέρας και σύζυγος ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ανέφερε ένα περιστατικό που συνέβη πριν εξαφανιστούν. Η μητέρα τσακώθηκε με έναν γείτονα με αποτέλεσμα να πάρει εκνευρισμένη το παιδί της με το αυτοκίνητο και να εξαφανιστεί. 

Δεν πήραν μαζί τους ούτε χρήματα ούτε ρούχα

«Φοβόμαστε μήπως συνέβη κάποιο ατύχημα γιατί από εκείνη την ώρα και μετά το κινητό της συζύγου μου έκλεισε, ενώ η Μαρία – Ιωάννα το δικό της το είχε αφήσει στο σπίτι. Δεν πήραν μαζί τους ρούχα, ούτε χρήματα. Ψάξαμε σε φίλους και γνωστούς μήπως ζήτησαν βοήθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα» είπε στο «Τούνελ».

Απηύθυνε έκκληση στους τηλεθεατές όποιος δει το αυτοκίνητο να ενημερώσει τις Αρχές. Το «Χαμόγελο του παιδιού» προέβη στην ενεργοποίηση του συναγερμού Amber Alert κατόπιν συναίνεσης των αστυνομικών Αρχών.

Στο «Τούνελ» επίσης δόθηκε μια νέα φωτογραφία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου όπως το κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Ο σύζυγος και πατέρας διευκρίνισε ότι το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί την πρώτη μέρα της εξαφάνισης στον παλιό δρόμο που οδηγούσε στην Ελασσόνα.

Από εκείνη την ώρα εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους. Μέχρι σήμερα, μάνα και κόρη δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής. Η γιαγιά της 17χρονης Μαρίας, η οποία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φοβάται για τα χειρότερα. «Η γυναίκα δεν είναι καλά, θέλει βοήθεια και συμπαράσταση…. Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία… Η κόρη μου είπε…Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω» δήλωσε η γιαγιά της.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό της 17χρονης και της μητέρας της. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα της εξαφάνισης, η γυναίκα τηλεφώνησε στον σύζυγό της, μίλησαν για λίγα λεπτά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φαίνεται να είπε πως η μητέρα ήταν φορτισμένη λόγω της κατάστασης της υγείας της Μαρίας.

«Η μητέρα του κοριτσιού είχε φτάσει και άλλες φορές σε απόγνωση λόγω της κούρασης και της κακής ψυχολογικής κατάστασης. Τίποτα όμως δεν προμήνυε την εξέλιξη αυτή» λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια και φοβούνται μην τυχόν το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, ανετράπη και έπεσε σε κάποιο φαράγγι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι γείτονες υποστήριξαν ότι η 45χρονη μητέρα ήταν εκνευρισμένη επειδή το αυτοκίνητο παρουσίασε βλάβη. Έπειτα πήρε το κορίτσι για την καθημερινή τους βόλτα. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.

Νέα ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με νεότερη ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η ανήλικη και η μητέρα της πιθανόν να επιβαίνουν σε όχημα Ι.Χ χρώματος μπλε, μάρκας Mazda με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΙ 8456.

Η Ασφάλεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό μητέρας και κόρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης