Ανησυχητική τροπή πήρε σήμερα η υπόθεση του 18χρονου με νοητική στέρηση από την Κρήτη, ο οποίος επί τέσσερα χρόνια ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 66χρονο καθώς και κακοποίησης από τον πατέρα του.

Ενώ την Παρασκευή (30/7) αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου Χανίων για την επιμέλεια του, την οποία έχει ζητήσει στενός συγγενής του, ο νεαρός εξαφανίστηκε ενώ θα έπρεπε να δώσει το παρών στην σημερινή ακροαματική διαδικασία. Οι αρχές τον αναζητούσαν όλη την ημέρα, μέχρι που νωρίς το βράδυ, σύμφωνα με το flashnews.gr, τον εντόπισαν στο σπίτι του παππού του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Ντερμανάκη, το δικαστήριο ζήτησε την παρουσία του 18χρονου, ο οποίος δεν εμφανίστηκε. «Σήμερα αναζητήθηκε από την αστυνομία και το παιδί είναι εξαφανισμένο», δήλωσε το πρωί ο κ. Ντερμανάκης.

«Εδώ πραγματικά γεννάται ένα τεράστιο θέμα. Φαίνεται το έχει η μοίρα του, πιστεύω να μην έχει ευθύνη και η κοινωνία και το δράμα του συνεχίζεται. Σήμερα αναζητήθηκε από την αστυνομία και το παιδί είναι εξαφανισμένο. Έγινε η διαδικασία όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Η κα πρόεδρος ζητά και θα ζητήσει την παρουσίαση του παιδιού ενώπιόν της. Θα διαπιστωθεί γιατί σήμερα το παιδί είναι εξαφανισμένο. Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία και σε αυτή τη φάση θα πράξει πάλι το καθήκον της. Το θέμα γίνεται ακόμα σοβαρότερο, το δράμα του μικρού Γιαννάκη συνεχίζεται. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και τίποτε άλλο. Δεν λειτουργεί τίποτε άλλο σήμερα παρά μόνο η συνείδησή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντερμανάκης κατέθεσε σήμερα αίτημα εκ μέρους θείου του 18χρονου, προκειμένου να αφαιρεθεί η κηδεμονία από τον πατέρα και να δοθεί στον εντολέα του. Ο ίδιος τόνισε πως η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, ωστόσο δήλωσε πως «προκύπτει ωστόσο ένα θέμα, πιστεύω όχι τυχαίο, ότι θα πρέπει να βρεθεί και να παρουσιαστεί ενώπιον της προέδρου ο μικρός Γιαννάκης που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και ταλαιπωρείται ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι  ο 18χρονος πάσχει από μέτρια νοητική υστέρηση και κατά την εξέταση του επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα περί σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία άρχισε όταν ήταν 14 ετών. Σε αυτό το διάστημα ο νεαρός έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφύγει τους βασανιστές του. Έφευγε από το σπίτι και αναζητούσε καταφύγιο στην ύπαιθρο, ενώ ήταν σχεδόν αδύνατο να ζητήσει βοήθεια αφού στην τοπική κοινωνία επικρατούσε ο νόμος της σιωπής.

Τόσο ο πατέρας όσο και ο 66χρονος έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης