Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη για την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος, βγάζει το «βραχιολάκι» το οποίο υποχρεώθηκε να φορά μετά την αποφυλάκισή του.

Πριν από λίγες ημέρες πάντως ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του γνωστού επιχειρηματία και άλλων 16 συγκατηγορουμένων του για τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ»Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τον απάλλαξε μεν από την ηλεκτρονική επιτήρηση, αλλά τον υποχρέωσε να καταβάλλει εγγύηση ύψους 1 εκ. ευρώ και του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, δύο φορές τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου «δεν συντρέχει περίπτωση παράτασης του περιοριστικού όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης».

Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν από τους πρώτους που φόρεσαν «βραχιολάκι» πριν από περίπου ένα χρόνο, έξι μήνες μετά την προφυλάκισή του. Με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση που του είχε επιβληθεί για την υπόθεση των «ιπτάμενων ραντάρ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «βραχιολάκι» πάντως είναι ένα μέτρο το οποίο παρά τη ευρεία εφαρμογή του σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στην Ελλάδα έχει συναντήσει την επιφυλακτικότητα και τη δυσπιστία των κρατουμένων οι οποίοι δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να το φορέσουν για να αποφυλακιστούν, την ώρα μάλιστα που το υπουργείο Δικαιοσύνης καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να τύχει της αποδοχής των εγκλείστων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή του.

Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του γνωστού επιχειρηματία και άλλων 16 συγκατηγορουμένων του για τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» της εταιρείας Ericson.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον Θωμά Λιακουνάκο για τον αποκαλούμενο «ηλεκτρονικό πόλεμο», δηλ. την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak για τον Στρατό Ξηράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης