Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του πρέσβη Αναστάσιου Σκοπελίτη εκφράζουν στην οικογένεια και τους οικείους του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, καθώς και οι συνάδελφοί του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών θρηνεί την απώλεια του πρέσβη Αναστάσιου Σκοπελίτη, ενός εξαίρετου διπλωμάτη, ο οποίος τίμησε την πατρίδα και απετέλεσε πηγή έμπνευσης για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αναστάσιος Σκοπελίτης εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών το 1971 και υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στην πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάιρο και τη Χάγη, ενώ διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδος στη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1999 έως και το 2002 χρημάτισε γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, ενώ την περίοδο 2002-2003 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ο Αναστάσιος Σκοπελίτης υπηρέτησε το εθνικό συμφέρον με βαθιά αφοσίωση και αξιοπρέπεια, διακρινόμενος για το ήθος και το συναδελφικό του πνεύμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η κηδεία του, έγινε χθες στην Παναγία Παντοβασίλισσα της Ραφήνας, όπου  και κατοικούσε.

Στην τελετή προσήλθαν οι οικείοι του για το ύστατο χαίρε, ενώ το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία που υπηρέτησε όλη του την ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή φωτο: rpn.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης