Θυσιάστηκε για την αδερφή του

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016, 19:45
Θυσιάστηκε για την αδερφή του

Δυστυχώς, εχθές στη σκηνή του τρόμου στο Μόναχο, η μοίρα στάθηκε αμείλικτη και για έναν συμπατριώτη μας, που το νήμα της ζωής του κόπηκε στα 18 του χρόνια.  

Ο Χουσείν Νταϊτσίκ, μουσουλμάνος από τη Θράκη και το χωριό Άρατος της Ροδόπης είναι ο Έλληνας πολίτης που έπεσε νεκρός από τα πυρά του μακελάρη του Μονάχου.

Γεννημένος το 1999, ζούσε μόνιμα στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του (σ.σ τρίδυμα).

Σύμφωνα με την Telegraph (που τον χαρακτηρίζει ήρωα), ο νεαρός, πυροβολήθηκε ακριβώς έξω από το εστιατόριο γνωστής αλυσίδας έτοιμου φαγητού.

Συγκλονιστική είναι μάλιστα, η πληροφορία Άγγλου δημοσιογράφου, που έχει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου, ο οποίος περιγράφει τις τελευταίες δραματικές στιγμές του συμπατριώτη μας όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνομήλικό του δράστη της αιματηρής επίθεσης.

Όπως περιέγραψε λοιπόν στο BBC, ο νεαρός προτίμησε να σπρώξει και να βρεθεί μόνος απέναντι από τον δράστη χάνοντας τη ζωή του, για να γλιτώσει την αδελφoύλα του, την στιγμή που ο μακελάρης γάζωνε όποιον και ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είπε πως ο συμπατριώτης μας, έσπρωξε την αδελφή του, προκειμένου να την σώσει την ώρα που ο δράστης την είχε βάλει μέσα στο στόχαστρο και ήταν έτοιμος να της δώσει τη χαριστική βολή...

Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο πατέρας των παιδιών στο άκουσμα της είδησης του χαμού του γιου του, υπέστη έμφραγμα και μετεφέρθη στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, με τον πατέρα του νέου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες στο Μόναχο, Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, δούλεψαν μαζί στα καράβια το 1978 και το 1979.

Στη συνέχεια, ο Σουλεϊμάν επέστρεψε στον Άρατο, παντρεύτηκε αλλά προς τα τέλη της δεκαετίας του '80, πήρε τον δρόμο για την ξενιτιά, στη Δυτική Γερμανία, τότε, μαζί με τη γυναίκα του. Εκεί στέριωσαν για πολλά χρόνια και γέννησαν τα τρίδυμα παιδιά τους, χωρίς να παραλείπουν να επισκέπτονται τακτικά και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια τον τόπο της καταγωγής τους.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο και για έναν Έλληνα μεταξύ των νεκρών.

«Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές» καταλήγει η ανακοίνωση.Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις γερμανικές Αρχές.

Τους ξεγέλασε μέσω Facebook

Στη δημοσιότητα δίνονται σταδιακά οι φωτογραφίες των θυμάτων της 22ας Ιουλίου.

Περιλαμβανομένου του δράστη, οι εννέα νεκροί είναι ηλικίας από 14 ως 20 ετών (τρεις 14χρονοι και οι άλλοι ηλικίας 15, 17, 19 και 20 ετών, ενώ 18χρονος είναι ο δράστης).

Ο δέκατος νεκρός ήταν ηλικίας 45 χρόνων. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι από τα 9 θύματα του 18χρονου, πέραν του Έλληνα, βρίσκονται τρεις νεαροί από το Κόσσοβο και τρεις Τούρκοι.

Το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι ο δράστης είχε στήσει παγίδα μέσω σελίδας στο Facebook, ότι δήθεν θα γινόταν διανομή δωρεάν φαγητού στο ταχυφαγείο στο οποίο έγινε το μακελειό...

Από τους νεκρούς 7 είναι άνδρες και 3 γυναίκες και όλοι τους είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Δύο νεαρά θύματα του 18χρονου

Ο δράστης του Μονάχου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, 09:53