Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε ποσότητα ρεκόρ ανέρχεται ο αριθμός των χαπιών Captagon (του αποκαλούμενου και «ναρκωτικού των τζιχαντιστών») που βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και καταμετρηθεί από τους άνδρες των ελληνικών διωκτικών Αρχών περισσότερα από 10 εκατομμύρια δισκία (!) τα οποία ήταν κρυμμένα μόνο στο ένα από τα τρία κοντέινερ που έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ποτέ κατασχεθεί στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Ο εντοπισμός του τεράστιου φορτίου προέκυψε έπειτα από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A) που εδρεύει στην πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα και με την συμμετοχή των συναρμόδιων διωκτικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εμπορευματοκιβώτια εντοπίστηκαν την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά και εν συνεχεία δεσμεύτηκαν. Το φορτίο προερχόταν από τη Λατάκια της Συρίας με τελικό προορισμό την Κίνα και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά. Σύμφωνα δε με το φορτωτικό έγγραφο (Bill of Lading- B.O.L) τα κοντέινερ ήταν έμφορτα με σανίδες MDF κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο πρώτο εκ των τριών εμπορευματοκιβωτίων και ο οποίος ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε πράγματι σανίδες MDF  εντός των οποίων είχε αποκρυβεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών δισκίων Captagon τα οποία και κατασχέθηκαν.

Όπως προαναφέρθηκε, το σύνολο της ανευρεθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων Captagon, από το πρώτο ελεγχθέν μέχρι στιγμής εμπορευματοκιβώτιο, ανέρχεται σε 1 τόνο και 590 κιλά (1.590.000 γραμμάρια)  που αντιστοιχεί σε ποσότητα 10.018.260 εκατομμυρίων δισκίων!

Ο έλεγχος των  υπολειπομένων δύο εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζεται…

Φωτογραφίες από την επιχείρηση των Αρχών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης