Στη διαμάχη για τις περίφημες λίστες παρενέβη με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος, στο ίδιο μήκος κύματος με την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, καυτηρίασε τη ρύθμιση που επιτρέπει τη χρήση τέτοιων αποδεικτικών μέσων σε ορισμένες υποθέσεις αρμοδιότητας του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και του εισαγγελέα καταπολέμησης της διαφθοράς υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη διάταξη προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση και διάλογος με τον δικηγορικό και νομικό κόσμο.

Ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι το Δικηγορικό Σώμα, όπως και η Ένωση Εισαγγελέων, παρεμβαίνει σε μείζονα ζητήματα και σε κάθε περίπτωση, όταν προδήλως παραβιάζεται το Σύνταγμα. Πρόσθεσε δε ότι το Σύνταγμα δεν μπορεί να είναι “λάστιχο”, ανάλογα με σκοπιμότητες και ευκαιριακές επιλογές του κοινού νομοθέτη επισημαίνοντας πως για τον εντοπισμό όσων έχουν φυγαδέψει παράνομα χρήματα στο εξωτερικό, υπάρχουν ένδικες ενέργειες που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε ότι το Δικηγορικό σώμα δεν θα αγνοήσει την ρύθμιση αυτή που πάσχει από αοριστία και έλλειμμα συνταγματικότητας και η οποία θα τεθεί ως αντικείμενο συζήτησης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Στα χαρακώματα δικαστικοί και Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις λίστες φοροδιαφυγής, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 12:55

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης