Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί 53χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων. Μεταξύ άλλων φέρεται πως έκλεβε νερό και ρεύμα, πραγματοποιώντας προηγουμένως παρεμβάσεις στους μετρητές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της οικίας του, ενώ κατείχε πιστόλια, λαθραία τσιγάρα, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας κ.ά. Με απόφαση του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Όπως έγινε γνωστό, ο 53χρονος υπηρετούσε σε αστυνομική υπηρεσία του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά τους τελευταίους 22 μήνες φαίνεται ότι βρισκόταν σε αργία, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση απάτης, σε αγοροπωλησία αυτοκινήτου, για την οποία -κατά δήλωσή του- αθωώθηκε και επανήλθε πρόσφατα στην υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός έπεσε χθες στα χέρια συναδέλφων του της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, καθώς διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε -ιδιοκτησίας του ιδίου- έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ κατά τον έλεγχο στερείτο ασφαλιστήριου συμβολαίου. Όπως προέκυψε, ο 53χρονος είχε παραδώσει προ 7ετίας στην Εφορία την πρωτότυπη άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν -όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση- τέσσερα πιστόλια, ένα μαχαίρι, ένα σπρέι πιπεριού, δύο δακρυγόνα, 486 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα κούτες με τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική άδεια κυκλοφορίας, τρεις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου, από τις οποίες δύο δεν έφεραν ανάγλυφη κρατική σφραγίδα και η τρίτη εμφανιζόταν ως κλεμμένη.

Ακόμη, βρέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, μία συσκευή εντοπισμού, μέτρησης και ανίχνευσης ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης μία αστυνομική ταυτότητα για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ με τη συνδρομή υπαλλήλων της ΕΥΑΘ και της ΔΕΗ διαπιστώθηκε ότι έκλεβε νερό και ρεύμα στην οικία του.
Το μεσημέρι οδηγήθηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης