Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για την στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 11.00.

Στρατιώτες γυαλίζουν κράνη και άρματα μάχης, βοηθώντας συναδέλφους τους να δέσουν εξαρτύσεις και να «καμουφλαριστούν» για την 60λέπτη παρέλαση μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή επέτειος του «ΌΧΙ» για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας θα πραγματοποιηθεί μόνο με στρατιωτικά τμήματα και με περίπου το 50% της δύναμης του Ελληνικού Στρατού, αλλά με την παρουσία κοινού. Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας, που προβλέπουν μάσκες και αποστάσεις.

Μετά το πέρας της παρέλασης μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζευς» θα πραγματοποιήσουν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire ΜJ755, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα, θα είναι εκείνος που θα καθηλώσει το κοινό της Θεσσαλονίκης με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του αεροσκάφους F-16. Ο Βρετανός πιλότος Dan Griffith θα είναι εκείνος που όπως την Πέμπτη έτσι και σήμερα θα χειρίζεται το τιμόνι του θρυλικού Spitfire.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της ελληνικής σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. Νωρίτερα, στις 10.30, η ΠτΔ θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στήθηκε η εξέδρα των επισήμων – Επί ποδός η ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο των εργασιών έχει ήδη ολοκληρωθεί το στήσιμο της εξέδρας των επισήμων, όπως κι οι καρέκλες στις οποίες θα καθίσουν. Η Τροχαία έχει τοποθετήσει κορδέλες και πινακίδες για την απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων από τις 14.00 την Πέμπτη, έως την ίδια ώρα σήμερα, σε δρόμους πλησίον της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εκτός από την εξέδρα, η Ελληνική Αστυνομία έχει τοποθετήσει κιγκλιδώματα και κορδέλες, για την οριοθέτηση των σημείων όπου το κοινό θα μπορεί να στέκεται για να παρακολουθήσει και να απαθανατίσει με φωτογραφίες και βίντεο την παρέλαση.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης