Τρία γεύματα αγάπης για τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 300 αστέγων και απόρων, σε κάθε τραπέζι, προγραμματίζει για φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα γεύματα θα πραγματοποιηθούν την παραμονή των Χριστουγέννων με χορηγία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την παραμονή των Φώτων με την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι take away και δεν θα καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο εορταστικό τραπέζι, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εορταστικά γεύματα θα μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη από το περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του κεντρικού δήμου, Χάρης Αηδονόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», «ο Δήμος Θεσσαλονίκης 365 ημέρες είναι στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκες. Δεν διεπόμαστε από το πνεύμα της φιλανθρωπίας μόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα. Ενισχύουμε τη βοήθεια για τους συνανθρώπους μας».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Αηδονόπουλος από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά θα ξεκινήσει η διανομή πακέτων με τρόφιμα, με είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και με σχολικά είδη και παιχνίδια σε περίπου 4.600 ωφελούμενους, ενώ υπάρχουν και σακούλες από χορηγίες για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και δεν είναι καταγεγραμμένοι στις δομές του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης