Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη για την επέκταση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 22:40
Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη για την επέκταση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την επέκταση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, κατά 14 στρέμματα, αλλά και την αναβάθμισή του, συμμετείχε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως έγινε γνωστό στην τηλεδιάσκεψη, ήδη προχωράει η έγκριση 1,8 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, έχει συνταχθεί μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ εξετάστηκε η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, για την επέκταση των εγκαταστάσεων και άλλων 12 εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό, με προμελέτη που προωθείται.

Παράλληλα, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων και τις λύσεις που θα δώσουν τόσο το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο όσο και το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο θα αλλάξει ριζικά ο υγειονομικός χάρτης της Θεσσαλονίκης και θα καλυφθεί η περιοχή για αρκετές δεκαετίες.

Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και τον διοικητή του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέα Κάτσακα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, 11:37