Τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας, που η ίδια η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε για την οριστική επίλυση του προβλήματος των σχολικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, και πολλοί μαθητές περιμένουν ακόμη τα λεωφορεία στη στάση.

Η εκταμίευση των χρημάτων για την εξόφληση των αναδρομικών προς τους λεωφορειούχους έλυσε το πρόβλημα μόνο εν μέρει. Οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κοινοτικό κατάστημα Ραιδεστού, ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις κινητοποιήσεις της 3ης Οκτωβρίου και τη συνάντηση που έγινε τότε με τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φ. Παππά. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων αποφάσισαν να στείλουν επιστολή προς την περιφέρεια, «ώστε να δοθεί άμεσα τέλος, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται μαθητές και γονείς», αναφέρει ο Χρόνης Μακρίδης από την Ένωση Γονέων Θέρμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη εκκρεμότητα αφορά στα δρομολόγια κάτω από το όριο των τριών χιλιομέτρων, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Θέρμης. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον ΟΑΣΘ να τα καλύψει, προσαρμόζοντας τις αστικές γραμμές του στο ωράριο των μαθητών, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Δεν μπορεί οι μαθητές να ολοκληρώνουν το σχολικό τους πρόγραμμα στις 14.00 το μεσημέρι και το αστικό λεωφορείο να περνά στις 16.00 το απόγευμα» προσθέτει.

Προβλήματα υπάρχουν κυρίως με τους μαθητές των Δήμων Θέρμης (για παράδειγμα 3ο Γυμνάσιο, Λιβάδι, Περιστερά) και Χαλκηδόνας (από τη Βραχιά στο Άδενδρο) καθώς και Λαγκαδά. Χωρίς θέση στα λεωφορεία βρίσκονται επίσης και οι 88 από τους 357 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης