Σε μια βραδιά εγκαινίων αντάξια του θεσμού, ένας εμβληματικός χώρος τόσο για την πόλη, όσο και για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε μια εκδήλωση γεμάτη μουσική, γεύσεις και χρώματα.

Τα λιμάνια της Μεσογείου, σταθμοί κομβικοί για την ιστορία της περιοχής, τρεις τόποι ανταλλαγής ιδεών, κουλτούρας και πληθυσμών, γιόρτασαν στον ειδικά σκηνογραφημένο χώρο από τον εικαστικό Μάριο Teriade – Ελευθεριάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου κήρυξε την έναρξη των Δημητρίων ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης καλωσόρισε τον κόσμο.

Σε μια μεγάλη συναυλιακή εξέδρα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης μοιράζεται τη σκηνή με τον διάσημο πιανίστα και συνθέτη Faraj Suleiman και το κουαρτέτο του. Ειδικότερα, στη συναυλία συμμετείχαν ως σολίστες οι Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου στο τραγούδι, ο Κώστας Τσούγκρας στο ακορντεόν και ο Παναγιώτης Κουντούρης στο electone. Παρουσιάστηκαν τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου με θέμα τη θάλασσα και τα λιμάνια της, σε διασκευές και ενορχηστρώσεις του Παναγιώτη Δημόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η βραδιά συνεχίστηκε με τους ξεχωριστούς Tarabband, ένα εξαμελές σχήμα που δημιουργήθηκε από την Αιγύπτια -Iρακινή Nadin Al Khalidi και τον Σουηδό Gabriel Hermansson. Ο ήχος τους ξεκίνησε συμβολικά από τον ευρωπαϊκό Βορρά και κατέληξε στη μουσική μήτρα της ανατολικής Μεσογείου. Βάση τους είναι η μουσική παράδοση της περιοχής, αλλά μιλάνε για το σήμερα με σύγχρονο και πολιτικό τρόπο, με πρωταγωνίστρια τη Nadin που τραγουδάει και γράφει τους στίχους των πρωτότυπων κομματιών τους.

Η γαστρονομία έδωσε τη δική της πινελιά στο event, με εδέσματα της Μακεδονικής γης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το d.j. set από τον αγαπημένο Νίκο Τερζόγλου έδωσε στην εκδήλωση τον πολυπολιτισμικό, πανηγυρικό ρυθμό της.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης