Το εβραϊκό νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη συμπρωτεύουσα, όπου βρέθηκε για σειρά επίσημων συναντήσεων.

Πρόκειται για μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο εβραϊκό ταφικό μνημείο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο πριν από λίγες ημέρες βεβηλώθηκε από φασιστικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρέσβης στο Twitter: «Μετέφερα στον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης τη λύπη και την οργή μας για την καταστροφή που έγινε στο μνημείο του Εβραϊκού Μουσείου. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να τερματίσουμε τα εγκλήματα μίσους και να κάνουμε τον κόσμο πιο ανεκτικό».

Aκόμη, ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους εδώ και χρόνια, ενώ σειρά είχε και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Συμφωνήσαμε ότι τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε την εξαιρετικά ευνοϊκή στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και της γεωπολιτικής δυναμικής στην περιοχή» έγραψε στο Twitter ο κ. Πάιατ για τη συνάντηση αυτή, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός και από τον μητροπολίτη Άνθιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Πάιατ συνάντησε τους επικεφαλής της ΔΕΘ – HELEXPO Τάσο Τζήκα και Κυριάκο Ποζρικίδη στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης «τιτιβίζοντας» πως: «Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα κάνατε την περσινή χρονιά για να τη μετατρέψετε σε επιτυχία και ένα υπέροχο μοντέλο για την Ινδία και τη Γερμανία».

Πηγή: makthes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης