Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθεται σήμερα Τρίτη ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση αφορά σε ανάρτησή του στο Facebook τον Αύγουστο του 2021 λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο καθηγητής αναφερόταν σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είχε κάνει ο υφυπουργός οκτώ μήνες νωρίτερα και την ανάγκη να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ανάρτηση, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που είχε ως αποτέλεσμα να απαγγελθεί η κατηγορία στον καθηγητή Δημήτρη Κούβελα.

Ο γιατρός του υφυπουργού, που θα καταθέσει και στη δίκη, είχε τοποθετηθεί δημόσια λέγοντας πως το ισχαιμικό επεισόδιο οφειλόταν σε χρόνιο πρόβλημα της υγείας του.

Σημειώνεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στον καθηγητή με πανό και συνθήματα. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Κούβελα μαζί σου, η αλήθεια είναι μαζί σου» και «αυτοί που λένε μόνο παραμύθια δικάζουν επιστήμονες που λένε την αλήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο:

 

Πηγή: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης