Καταζητούμενος για εμπλοκή σε κύκλωμα που διακίνησε στη Σουηδία ποσότητα κάνναβης, άνω του ενός τόνου, συνελήφθη, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συνεργασία Ελλήνων και Σουηδών αστυνομικών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκόμενων (ENFAST).

Πρόκειται για 32χρονο Σουηδό υπήκοο, με ιρακινές ρίζες, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα. Σύμφωνα με τα σουηδικά διωκτικά έγγραφα, η εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη τελέστηκε τον περυσινό Νοέμβρη, όταν “μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος κατελήφθησαν να κατέχουν έναν τόνο και 201 κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα σε κοίλες πλάκες από πέτρα, εντός εισαγόμενου φορτίου μαρμάρινων πλακιδίων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σύλληψή του επέδειξε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και στερούταν εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Νωρίτερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Σουηδία. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως βρισκόταν για “τουρισμό” στην Ελλάδα και αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ δήλωσε ότι συναινεί να εκδοθεί στη Σουηδία. Παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έκδοσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης