Συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια -που έχει ήδη ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής- πραγματοποιούν Σωματεία Εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, όπως «οι μπάτσοι στις σχολές δεν μπαίνουν τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», ενώ έχουν αναρτήσει και πανό που αναγράφουν χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας συνεχίζεται! Όχι σε Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όρια φοίτησης, βάση εισαγωγής, πειθαρχικά! Αγώνας για σπουδές – δουλειές – ελευθερίες – ζωή!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκέντρωση βρίσκονται και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που διαδηλώνουν και για το νομοσχέδιο, αλλά και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας επιτηρούν διακριτικά τη συγκέντρωση με διμοιρίες των ΜΑΤ-ΜΕΤ και δυνάμεις των ΟΠΚΕ.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία και ξεκίνησαν πορεία λίγο μετά τις 13:30, με κατεύθυνση προς τα δυτικά και τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, κάτω από το «άγρυπνο μάτι» των αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης