Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 10.30, αντιεξουσιαστές, με σκοπό να πορευτούν μαζικά μέχρι τα δικαστήρια, όπου αναμένεται να απολογηθούν οι συλληφθέντες από τη χθεσινή αντιφασιστική πορεία.

Διαβάστε το κάλεσμα:

Την Κυριακή 19/3 ο φασιστικός εσμός της πόλης προσπάθησε να περιφέρει το σάπιο σαρκίο του στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να τους δούμε από κοντά, μια κι είτε επέλεγαν να συναθροίζονται μέσω κλειστών καλεσμάτων σε προάστια είτε έβγαζαν καλέσματα στα οποία δεν παρευρίσκονταν. Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι προφανές, δε θα μπορούσε να τους αφήσει ούτε σπιθαμή σε αυτή την πόλη. Στην πόλη των 35000 Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν στο Άουσβιτς, στην πόλη που βρήκαν καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, στην πολυεθνική και αγωνιστική Θεσσαλονίκη δεν έχουν χώρο τα απομεινάρια των ναζί και των γκοτζαμάνηδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ακόμη μια φορά το κράτος περιφρούρησε τα 30 θλιβερά καθάρματα του «Ιερού Λόχου», παίζοντας τον ρόλο του «προστάτη της δημόσιας τάξης». Όταν όμως από τη μια πλευρά βρίσκονται οι υπερασπιστές της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας και από την άλλη οι υπερασπιστές του κεφαλαίου, της εξουσίας και της απανθρωπιάς γίνεται φανερό όχι μόνο ότι το κράτος παίρνει θέση αλλά ότι οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση βρίσκεται η δεξιά ή η αριστερά. Μέσω λοιπόν μιας άθλιας προβοκάτσιας οι μπάτσοι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και να συλλάβουν 3 άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος.

Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν αφήνει κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 20/3 στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30 για να κατευθυνθούμε όλες και όλοι μαζί στα δικαστήρια και να απαιτήσουμε την απελευθέρωσή τους και την άρση των διώξεων εναντίον τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης