Σήμερα περνάει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο επί εικοσαετίας πολιτικός πρόσφυγας, Μπαρίς Μπαλ, ο οποίος κρατείται από την Παρασκευή 23/01 για ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε εναντίον του. Για αυτό το λόγο το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα διοργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την Παρασκευή 23/01 ο Μπαρίς Μπαλ, εδώ και είκοσι χρόνια πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία και γνωστός μουσικός, δεξιοτέχνης στις λόγιες και λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Τουρκίας, εκλήθη “δια υπόθεσίν του” στο Α.Τ. Ευόσμου, όπου του γνωστοποιήθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα της Ιντερπόλ εναντίον του. Από εκεί μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΘ, όπου ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Τρίτη 27/01 (!) που το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει την υπόθεσή του.

Πριν είκοσι δύο χρόνια, ο 15χρονος τότε Μπαρίς είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξης για “συμμετοχή σε παράνομη πολιτική οργάνωση”, λόγω της κινηματικής του δράσης. Πέρασε κολυμπώντας τα σύνορα και πολύ σύντομα έγινε δεκτός ως πολιτικός πρόσφυγας από το ελληνικό κράτος. Όμως, παρά την παρέλευση τόσων χρόνων, το Τουρκικό κράτος δεν ξέχασε την υπόθεση και τώρα που τα τελευταία χρόνια ενορχηστρώνει σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές μια τεράστια βιομηχανία δικών, διώξεων, απειλών απέλασης και απαγωγών των Τούρκων και Κούρδων προσφύγων στην Ελλάδα, κατάφερε να λάβει ένταλμα από την Ιντερπόλ για την παράδοση και του Μπαρίς Μπαλ.

Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος καταγγέλλει την σύλληψη του πολιτικού πρόσφυγα Μπαρίς Μπαλ, όλες τις διώξεις των πολιτικών προσφύγων και την βρώμικη συνεργασία ελληνικών και τουρκικών αρχών για την οργάνωση αυτών των διώξεων. Το εργατικό και κοινωνικό κίνημα διεθνώς, και ιδιαίτερα στις γείτονες Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να απαντήσει με ενωτική δράση, πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη στους διωκόμενους και διεθνιστική πάλη για την κατάργηση όλων των φυλακών και των συνόρων που χωρίζουν τους λαούς και ασφυκτιούν τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης