Παρέμβαση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ομάδα αντιεξουσιαστών, για τον Κουφοντίνα.

Τα μέλη μοίρασαν κείμενα, κόλλησαν αφίσες και πέταξαν τρικάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσαν σε σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Παρέμβαση στον Ιατρικό Σύλλογο

Το πρωί της Δευτέρας 8/2 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από συντρόφους και συντρόφισσες στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με αφορμή και την εισαγγελική διάταξη για αναγκαστική ιατρική παρέμβαση στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Μοιράστηκαν κείμενα, κολλήθηκαν αφίσες και πετάχτηκαν τρικάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/2 στις 13.00 στην ΚΑΜΑΡΑ

Το κείμενο που μοιράστηκε και κολλήθηκε:

Από τις 8/1 ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας βάζοντας ως ανάχωμα το ίδιο του το σώμα μπροστά στην εκδικητικότητα της κυβέρνησης. Ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας απαιτεί να εφαρμοστεί ο νόμος τον οποίο φωτογραφικά διατύπωσε η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου, με όρους εξαίρεσης, να του αφαιρέσει το δικαίωμα έκτισης της ποινής του σε αγροτικές φυλακές. Και ενώ σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο όφειλε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από προσωπική παρέμβαση της γγ αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου, ο Δ. Κουφοντίνας μετάγεται στις φυλακές Δομοκού.

Δεν είναι, ωστόσο η πρώτη φορά που ο Δ. Κουφοντίνας έρχεται ευθέως αντιμέτωπος με τον κρατικό ρεβανσισμό, πάντα με τις συνεπικουρικές υποδείξεις του κράτους των ΗΠΑ. 31 μέρες μετά την έναρξη της 5ης απεργίας πείνας του, η υγεία του έχει περιέλθει σε κρίσιμη κατάσταση. Αντί, λοιπόν, ο κρατικός μηχανισμός να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας, φροντίζει κάθε μέρα να υιοθετεί ένα όλο και πιο αμείλικτο πρόσωπο. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο στόχος τους είναι η εγκατάσταση σοβαρής και μόνιμης βλάβης ή ακόμη και η δολοφονία του αγωνιστή.

Εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει διατυπωμένη εισαγγελική διάταξη η οποία απαιτεί την αναγκαστική ιατρική επέβαση “σε περίπτωση κινδύνου για μη αναστρέψιμες βλάβες”. Η συγκεκριμένη διάταξη, μεταξύ άλλων υπονοεί εντολή υποβολής του απεργού στο βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης(). Η συγκεκριμένη διάταξη προσπαθεί να εξαναγκάσει το ιατρικό προσωπικό στην ανάληψη μιας θέσης συνενόχου στην εκδικητική και απάνθρωπη μεταχείριση του Δ. Κουφοντίνα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παραμένει αμετανόητα ένοχη για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 απέναντι στο σύνολο της πληττώμενης κοινωνίας, απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει χωρίς καμία κρατική υποστήριξη σκληρές μάχες για την ανακοπή της ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕΒΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Συντονισμός συλλογικοτήτων για την αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα () Στη μετάφραση της Διακήρυξης της Μάλτας για τους απεργούς πείνας, που αποφασίστηκε στην 43η Παγκόσμια Ιατρική Συνέλευση τον Νοέμβρη του 1991 και επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1992 στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, τον Οκτώβρη του 2006 στη Νότια Αφρική και τον Οκτώβρη του 2017 στο Σικάγο, η υποχρεωτική σίτηση απεργού πείνας και οι επανειλημμένες ιατρικές παρεμβάσεις ενάντια στη θέληση του/της προσδιορίζονται ρητά ως μη-ηθικές πρακτικές.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης