Καθημερινά φτάνουν στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύτριες από κάθε γωνιά της χώρας για να υποστηρίξουν τα νοσοκομεία της πόλης, που μαστίζονται από τoν Covid-19. Πιάνουν αμέσως δουλειά θέτοντάς ως πρώτη προτεραιότητα την προσφορά των υπηρεσιών τους στους ασθενείς που δίνουν μάχη για τη ζωή στις Εντατικές και αποφεύγουν κάθε μορφή δημοσιότητας. Ανάμεσά τους και νοσηλεύτριες από το νοσοκομείο Αργολίδας.

Μια έκκληση για βοήθεια, που ακούστηκε σαν κραυγή αγωνίας ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Covid-19 νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετή για να συνεννοηθούν σιωπηλά, μόνο με μια ματιά, νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Αργολίδας και να πάρουν μια μεγάλη απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόφαση να αφήσουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους και να φύγουν για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουν τα νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεχώς αυξανόμενων θυμάτων του υγειονομικού πολέμου που λέγεται πανδημία Covid-19.

Μία απ’ αυτές, η υποδιευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Αργολίδας, Γεωργία Λάμπου, η οποία ήρθε εθελοντικά να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ΑΧΕΠΑ, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη στιγμή που άκουσε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη, να ανακοινώνει ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν μεγάλη ανάγκη νοσηλευτικού προσωπικού.

«Άκουσα εκείνο τον ήχο, εκείνη τη φωνή που ζητούσε βοήθεια. Κοιταχτήκαμε στα μάτια με την διευθύντριά μου την κ. Κατσουλά και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου την κ. Σαρίδη και εκείνη τη στιγμή η απόφαση είχε ληφθεί σιωπηλά, χωρίς να πούμε ούτε κουβέντα. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Με τα μάτια συνεννοηθήκαμε τι έπρεπε να γίνει και την ίδια στιγμή δώσαμε τα ονόματα στο υπουργείο. Την ίδια στιγμή είχαμε ενημερώσει τους δικούς μας ότι αναχωρούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης