Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων e-food

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 14:13
Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων e-food

Με κεντρικό σύνθημα “Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους” βγήκαν στους δρόμους σήμερα οι διανομείς του e-food στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες διανομείς πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μετά το σάλο που ξέσπασε με την εταιρεία e-food και στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00. Να σημειωθεί ότι η μοτοπορεία θα καταλήξει στα γραφεία της εταιρείας e-food στην Καλαμαριά.

 

 

 

Μεταξύ άλλων απαιτούν την ανανέωση των τρίμηνων συμβάσεων των 115 συναδέλφων τους, την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης της εταιρείας e-food, παύση εργασίας σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Υπενθυμίζεται ότι έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της εταιρείας e-food να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζόμενων διανομέων. Αρχικά έγινε γνωστό πως η εταιρεία έστειλε μήνυμα στους διανομείς, των οποίων οι τρίμηνες συμβάσεις είχαν λήξει, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την εταιρεία αλλά εργαζόμενοι ως freelancer, χωρίς να τους δίνει εναλλακτική επιλογή και τους καλούσε να απαντήσουν άμεσα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η εταιρεία απάντησε με ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι: «αδιαπραγμάτευτη στάση μας είναι η διασφάλιση δικαιωμάτων των διανομέων και των συνεργατών μας» και ότι αποδοκιμάζει την επικοινωνία με τους διανομείς.

Ωστόσο, οι διανομείς προχωρούν διαρκώς σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δικαιώματά τους με νέο κάλεσμα την Παρασκευή στις 19:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή: thesstoday.gr

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 14:13