Ατελείωτες για ακόμη μια ημέρα είναι οι ουρές των πολιτών που έχουν δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί στον προαύλιο χώρο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου -που εφημερεύει από τις 08:00 το πρωί- για τη διενέργεια rapid tests.

Τα τεστ γίνονται σε ειδικές σκηνές που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μην εισέρχονται οι πολίτες στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πέρασμα της ώρας, ο κόσμος που παίρνει θέση στην ουρά της αναμονής αυξάνεται, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση κατοίκου που ήρθε να κάνει επαναληπτικό rapid test -στο πρώτο ήταν θετικός- και ο οποίος κατά τη διάρκεια της δήλωσής του στις κάμερες έβηξε αλλά φάνηκε… καθησυχαστικός. «Μη φοβάσαι» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο εργαζομένων του Ιπποκράτειου Χρήστο Τσελέπη, η εφημερία του νοσοκομείου ξεκίνησε με κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ, όπως τόνισε, σε κάθε εφημερία γίνονται πάνω από 110 εισαγωγές Covid-19.

 

«Ξεκινάει ακόμη μια δύσκολη μέρα, η αναμονή είναι από νωρίς μεγάλη. Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, άνοιξε από χθες ακόμη μια κλινική με περίπου 40 απλές κλίνες, γιατί σε κάθε εφημερία δεχόμαστε πάνω από 110 εισαγωγές Covid-19. Αδειάζουν κλινικές που δέχονταν απλά περιστατικά τα οποία μεταφέρθηκαν σε κλινικές του ιδιωτικού τομέα. Έχουμε 20 κρεβάτια ΜΕΘ τα οποία είναι γεμάτα και υπάρχει μικρή δυνατότητα για ακόμη 2-3 κρεβάτια που πρέπει να καλύψει το προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελέπης.

Σε ερώτηση του ThessToday.gr για το πώς ήταν η πρώτη μέρα των 10 νοσηλευτριών από την Κρήτη στο Ιπποκράτειο, ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι έμπειρες στις ΜΕΘ και οι 10 νοσηλεύτριες και μπήκαν αμέσως στη δουλειά».

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης