Με εξοπλισμό και οχήματα ενισχύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Δίκτυο που έχουν συγκροτήσει έξι δήμοι της Βόρειας Ελλάδας για την υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων σε δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών ή πλημμυρών. Συγκεκριμένα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση στο Δίκτυο ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής στόλου για οκτώ οχήματα, τριών οχημάτων περιπολίας, τριών αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, τριών μεταλλακτών (Inverter) αυτοκινήτων, τριών φορητών modem και τριών ασυρμάτων οχημάτων.

Η σχετική ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Θέρμης και του Δικτύου στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου και Κομοτηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξειδίκευση των κινδύνων που μπορεί να υπάρχουν για την περιαστική ζώνη της Θεσσαλονίκης, την ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών και σχεδίων δράσης ενεργειών για τους εθελοντές πολιτικής προστασίας, την εκπαίδευση των εθελοντών και τη δημιουργία μητρώου εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι η παραχώρηση εξοπλισμού και οχημάτων στο Δίκτυο των δήμων συμβάλλει στην ενίσχυσή τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών ή άλλων φυσικών καταστροφών. «Εδώ και χρόνια γίνεται η σχετική προσπάθεια για να μπορούμε να φτάσουμε τώρα στην απόδοση του σχετικού εξοπλισμού στο Δίκτυο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης