Θεσσαλονίκη: Κατάσχεση 10 εκατ. λαθραίων τσιγάρων από το Τελωνείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 03:38
Θεσσαλονίκη: Κατάσχεση 10 εκατ. λαθραίων τσιγάρων από το Τελωνείο
Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, που είχαν φορτωθεί από την Κίνα, κατάσχεσε το Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: 
«Σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, στις 16.01.2019, το οποίο, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, προέβη σε εκ των υστέρων φυσικό έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου, που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας, και είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «ελαστικά αυτοκινήτων».

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά εξωτερικά από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας, ¨ΧΑΚΕΡ¨, και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου.

Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά δέκα εκατομμύρια τετρακόσια ενενήντα πέντε χιλιάδες (10.495.000) τεμάχια τσιγάρων, οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις των οποίων ανέρχονται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων πενήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι ευρώ και τριάντα δύο λεπτών (2.053.420,32 €).

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 03:40